Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, EFOM mükemmellikte yetkinlik saha ziyareti açılış toplantısına katıldı. Başkan Kocamaz, "Amacımız mükemmellik modelini bir yaşam biçimi haline getirmek" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Kocamaz’ın yanı sıra KalDer Baş Değerlendiricisi Müjgan Kerman, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, KalDer yetkilileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, kalite yolculuğunda adım adım mükemmelliğe yürüyen Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının mükemmellik modelini ve kalite anlayışını bir hayat biçimi haline getirmek olduğunu ifade ederek, “Bizim amacımız resmi kurumlarda, belediyelerde kurumsallaşmayı tamamlayıp mükemmellik modelinin ve kalitenin bir yaşam biçimi haline gelmesi. Burada iki buçuk yıldır çalıştığımız arkadaşlarla beraber Tarsus’tan gelen ve kalite yolculuğunda daha fazla tecrübe edinmiş çalışma arkadaşlarımız da var. Bir denizin içerisine girdik ve herkes yüzmeye çalışıyor” diye konuştu.
Mersin’in bütün sorunlarını belli bir plan ve program içerisinde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kocamaz, "Hizmet güzel şey ve biz hiçbir zaman hizmet etmekten kaçınmadık. Bence bir kişi heyecanını kaybettiyse o işi bırakacak. Çünkü hizmetin önünü kesmeye kimsenin hakkı yok. Mersin’in bütün sorunlarını bir plan ve program içerisinde çözme gayretindeyiz. Hizmet anlayışı kişilere bağlı değil. Ben çalışma arkadaşlarıma güveniyorum. Bu uzun maratonda nefesinin bize yetip yetmediğini de anlamaya çalışıyoruz. Umarım kısa zaman içinde kurumsallaşmayı tamamlarız ve Mersin artık önüne bakar” şeklinde konuştu.
KalDer Baş Değerlendiricisi Müjgan Kerman ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin etki alanının çok fazla olduğunu belirterek, "Böyle bir kitleye hizmet götürmek ve bunu 6 bin çalışanla yapmak, böyle bir yolculuğa çıkmak çok önemli. Hepinizi kutluyorum. İz bırakmak kolay değil. İnsanlar denetimden ürperler. Biz denetim değil değerlendirme yapacağız. Sizlerle birlikte yaşamaya çalışacağız. Sizler bu yola çıktınız ve bu yolculuk esnasında neler yapıyorsunuz bunları değerlendireceğiz. Bu bir değerlendirme toplantısı olacak. Umarım katma değeri bol olan bir süreç olur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürü Mustafa Ünsal tarafından yürütülen kalite yolculuğu sunumu yapıldı.