Mersin Büyükşehir Belediyesi, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda açtığı stantta, çok zengin bir turizm potansiyeline sahip Mersin’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımını yapıyor.
Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl Mersin’in partner il olarak yer aldığı ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Mersin Valiliği’nin yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi de geniş bir katılımla stant açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde TÜRSAB Fuarcılık ve İzmir Fuarcılık (İZFAŞ) ortaklığı ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi standı, birçok katılımcı tarafından ziyaret edildi.
Stantta misafirleri ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in tanıtımı ve keşfedilmesi için yerel yönetimler olarak büyük gayret sarf ettiklerini ifade ederek, Mersin’in turizm potansiyeli çok yüksek bir kent olduğunun altını çizdi. Mersin’in Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda partner il olarak yer almasının kentin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin, medeniyet tarihiyle yaşıt ama turizmde yeterince pay alamamış önemli bir kent. Bu yüzden bizler de kentimizi tanıtmak düşüncesindeyiz. Onun için de birçok ulusal ve uluslararası fuara katılıyoruz. Bugün Travel Turkey İzmir Turizm Fuarındayız. Bu yıl bu fuarda partner il olmamız kentimiz için çok önemli. Mersin’i tüm değerleri ile tanıtma fırsatı bulduk. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımız da burada. Herkes bir gayret içerisinde Mersin’in tanıtılması ve keşfedilmesi için çaba içerisindeler. Ben Mersin’in geleceğinden umutluyum. Çünkü Mersin büyük bir turizm potansiyeline sahip” dedi.
Mersin’in ilçe stantlarının da yer aldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi standında Mersin’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin yöresel dansları ve fasıl grubunun seslendirdiği şarkılar ile renkli görüntülere sahne olan stant, katılımcılar tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Mersin Büyükşehir Belediyesi standı ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve farklı illerin yerel yöneticileri tarafından ziyaret edildi.