Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ’1. Uluslararası Mersin Maratonu’nun, 20 Eylül Pazar günü yapılacağı açıklandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili düzenlediği toplantıda, Türkiye’de gerçekleşecek olan en önemli maratonlardan biri olan ’1. Uluslararası Mersin Maratonu’na, şu ana kadar ABD, Rusya, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve KKTC gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 10 ülkeden 250 sporcunun başvuru yaptığını söyledi. Maratonda 42 bin 195 metre ve 15 bin metre yarışlarının yanı sıra, ’Seviyorsan Koş’ temasıyla düzenlenen 5 bin metre halk koşusunun da yer aldığını ifade eden Kocamaz, 15 bin metre yarışlarına yine 10 ülkeden 675 sporcu, halk koşusuna ise bin civarında kişinin başvurduğunu belirtti.
Mersin’de ilk defa gerçekleşecek olan bu maratonun kent için çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Mersin, bu tür büyük çaplı etkinliklere şiddetle ihtiyaç duyan bir kent. Biz de bunu göz önünde bulundurarak Mersin’in bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda en büyük amacımız, bu maratonu gelecek yıllarda daha da geliştirerek, dünya çapında bir organizasyona imza atmak" dedi.
"MERSİN, ULUSLARARASI MARATONUYLA DA ANILACAK"
Mersin’in, bundan sonra uluslararası maratonuyla da anılacağını ifade eden Kocamaz, "Bunu yapabilmek için de öncelikli olarak katılımcı sayılarını arttırmak gerekiyor. Sporun birleştirici gücü düşünüldüğünde, halkımızın da katılabileceği bu organizasyonun, Mersinlilerin ve tüm Türkiye ile yurt dışından gelecek sporcuların katılımıyla büyük bir etkinliğe dönüşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Maratonun, kentin dünya arenasında tanıtılmasına da katkı sağlayacağını dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti:
"Bu bakımdan şanslı bir kentiz. Maratonun, dünya çapında sporcuların da yarışacağı 42 kilometrelik parkuru, Mersin’in en önemli tarihi varlıklarından bir olan Soli Pompeipolis’in görkemli sütunları eşliğinde gerçekleşecek. Şunu da biliyoruz ki, bu tür organizasyonlar, ülkeleri birbirine yakınlaştırdığı gibi, kentimizde de kardeşliği, kentlilik bilincini geliştirecektir. Öte yandan, dünya çapında bir çok şehirde yapılan maratonların ve bu tür etkinliklerin kente katkısı, son derece fazla olmaktadır. Bu organizasyonlar kentin turizmine, ekonomisine ve tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Özellikle de kentin sportif anlamda gelişmesini, halkın spora ilgisini arttırıyor. Biz de bu bilinçle hareket ederek Mersin’i sporda da marka kent haline getireceğiz."