Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi’ndeki antrenör ve sporculara ’Sporcu sağlığı eğitimi’ verildi.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Opr. Dr. Adnan Hasanoğlu başkanlığında düzenlenen etkinlikte, Şube Müdürü İbrahim Gilan, Uzman Spor Hekimi Dr. Tuğba Kocahan, Uzman Diyetisyen Ebru Arslanoğlu ve Uzman Spor Pisikoloğu Ezgi Aypar tarafından sporcu sağlığı, sporcu yaralanmaları, ağız ve diş sağlığı, sporcu beslenmesi, ergenlerde fiziksel, bilişsel, psikososyal gelişim, istismar ve sporcu psikolojisi gibi başlıkları altında bilgiler verildi.
Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasanoğlu, sportif faaliyetler bakımından önemli olan bir il olan Mersin’deki eğitim programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüzün konuya hassasiyetlerinin ne denli yerinde olduğunu bir kez daha gördük. Yapılan bu programlar neticesinde olumlu bir sonuç alınacağının anlaşıldığı, bu konuda gerek benim, gerekse başkanlık bünyesinde görev yapmakta olan konusunda uzman personellerimizin mesleki deneyimleri ile bilgi birikimleri doğrultusunda eğitim faaliyetlerini artırarak devam ettireceğiz" dedi.
Hasanoğlu, sporda üst düzey performansı yakalamanın ve buna paralel olarak başarılı olabilmenin vazgeçilemez faktörlerinden birisinin de ’sporcu sağlığı’ olduğunun, bilimsel bir olgu olduğunu ifade ederek, sporda gelişmiş ülkelerin başarıyı nasıl yakaladıklarının irdelenmesi halinde, gerek sağlık ve performans ölçümlerine, gerekse bu konuda eğitime önem verdiklerinin gözlemleneceğini sözlerine ekledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise, "Eğitimlerin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Sporcu Eğitim Merkezlerindeki bu tür eksikliklerin giderilmesi yönünde başlatılan çalışmalar nedeniyle Sağlık İşleri Daire Başkanı Sayın Adnan Hasanoğlu’na, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.