Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun yapılacağı 11 Aralık Pazar günü, sporcuların geçiş güzergahındaki birçok bulvar ve cadde araç trafiğine kapatılacak. Halk koşusunun da gerçekleştirileceği organizasyonda, maratona katılmak isteyen vatandaşlar, yarışların başlama noktası olan Forum Mersin Alışveriş Merkezi’ne otobüslerle ücretsiz olarak taşınacak. Maraton için Adana’dan da otobüs kaldırılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ’Mersin’e koş, Mersin’de koş’ sloganıyla ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ anısına düzenlenecek ‘2. Uluslararası Mersin Maratonu’nda hazırlıkların sonuna gelinirken, maratonun düzenleneceği 11 Aralık 2016 tarihinde katılımcıların maraton alanına ulaşımını sağlayacak otobüslerin kaldırılacağı noktalar ve trafiğe kapatılacak olan yollar belirlendi.
Sporcular ve vatandaşlara ücretsiz servis
Kentin farklı birçok noktasından Pazar günü vatandaşların ve sporcuların maratonun başlama noktası olan Forum AVM’ye ulaşımlarının sağlanması amacıyla hizmet verecek otobüslerin hareket noktaları ve güzergahları şu şekilde olacak:
Adana 5 Ocak Stadı önünden hareket edecek otobüsler saat 06.00’da, Tarsus Şehir Stadı önünden hareket ederek, Cam Sanayi-Kazanlı-Karacailyas-Ataş Kavşağı güzergahlarını kullanacak otobüsler saat 07.00’de, eski Çeşmeli ve Davultepe Belediyesi, Soli Center, Mezitli Belediyesi, Vipol Kavşağı ve Kipa güzergahından ring yapacak olan otobüsler; yeni otogar önünden Toroslar Belediyesi, Devlet Hastanesi, 1. Çevre Yolu, Çetinkaya ve Edip Burhan Spor Salonu karşısı güzergahını kullanarak ring yapacak olan otobüsler ile Tren Garı, Mersin Oteli, Metropol, Karayolları Müdürlüğü, Mezarlık, 3. Çevre Yolu güzergahını kullanarak ring yapacak olan otobüsler ve Taş Bina, Çamlıbel, Tevfik Sırrı Gür Stadı, Hilton Oteli, Muğdat Cami, Yenişehir Hastanesi güzergahını kullanarak ring yapacak olan otobüsler ise 07.00 ile 08.30 saatleri arasında sporcu ve vatandaşların ulaşımını sağlayacak.
Bu yollar trafiğe kapanacak
Öte yandan, 2. Uluslararası Mersin Maratonu parkuru üzerindeki yollar maraton öncesi, geceden itibaren çalışmalar ve hazırlıklar dolayısıyla trafiğe kapanacak. Sporcuların maratonu tamamladığı yollarda trafik kısa süre içinde açılırken, maraton rotası olan Forum AVM önü ise 15.00-16.00 saatleri arasında trafiğe açılacak. Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri, trafikte güzergah tercihlerinde parkur yollarının trafiğe kapalı olmasını göz önünde bulundurmaları konusunda uyardı.
Pazar günü saat 08.50’de 42 km Bedensel Engelli Tekerlekli İskemle yarışıyla başlayacak olan maraton, 42 km 195 m koşusuyla devam edecek. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, trafiğe kapalı olacak bulvar ve caddeler şöyle sıralandı:
“Saat 09.00’da başlayacak olan 42 km 195 m maraton parkuru Forum AVM’den başlayıp, Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyerek, Hilton Kavşağı’ndan sonra Adnan Menderes Bulvarı istikametinde devam edecek. Babil Kavşağı’ndan Soli Sitesi’ne kadar devam eden parkur İçel Anadolu Lisesi’nden Viranşehir sahiline girerek tekrar Adnan Menderes Bulvarı’na yönelecek. İsmet İnönü Bulvarı boyunca devam ederek, Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü’ne ulaşan parkur, köprüden dönüş yaparak Cumhuriyet Meydanı içerisinden Çamlıbel’e ve tekrar İsmet İnönü Bulvarı’na çıkacak. Tulumba Köprüsü’nün altından geçip eski Güleryüz kavşağına ilerleyerek Forum AVM’ye yönelen parkur, İtfaiye Kavşağı’ndan dönerek Forum Alışveriş Merkezi’nde yer alan bitiş noktasına ulaşacak. Saat 09.20’de başlayacak olan 15 km parkuru Forum AVM’den başlayıp Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyerek Hilton Kavşağı’ndan İsmet İnönü Bulvarı boyunca Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü’ne ulaşacak. Köprüden dönüş yaparak Cumhuriyet Meydanı içerisinden Çamlıbel ve tekrar İsmet İnönü Bulvarı’na çıkan parkur, Tulumba Köprüsü’nün altından geçip eski Güleryüz Kavşağından İtfaiye Kavşağı’na ve dönüş yapılarak Forum AVM’deki bitiş noktasına ulaşacak. Saat 10.00’da başlayacak olan 5 km Halk Koşusu parkuru ise Forum AVM’den başlayıp Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyecek. Parkur Hilton Kavşağı’ndan dönüş yaparak tekrar Tulumba Köprüsü’nün altından Forum AVM’ye ulaşacak. Parkur üzerinde yer alan yollar trafiğe kapalı olacak. Güzergahta bulunan yollar sporcuların geçişlerinin ardından sürücülerin kullanımı için trafiğe açılacak.”