Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, ev yangınında 2 yaşındaki çocuklarını kaybeden, evleri ve eşyaları küle dönen Şahbaz ailesini ziyaret ederek acısını paylaştı. Mutlu, ailenin evi ve eşyalarının yenilenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Eş Başkan Yüksel Mutlu, beraberinde Başkan Yardımcısı Hakim Baykara ve Meclis Üyesi Hediye Eren ile birlikte, Çay Mahallesi’ndeki evlerinde meydana gelen yangında, 2 yaşındaki kızları Fatma Sinem’i kaybeden Şahbaz ailesini ziyaret ederek acısını paylaştı. Yangında küle dönen odaları gezen Yüksel Mutlu, evde yaşanan yangın dehşeti hakkında kokoreççilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Yakup Şahbaz ve anne Anuş Şahbaz’dan bilgi aldı. Anne Anuş Şahbaz, kendisin o esnada uyuduğunu, çocuklarının da sabah erken saatlerde uyandığını ve muhtemelen çakmak veya kibrit ile oynarken yangının başlamış olabileceğini dile getirdi.
Baba Yakup Şahbaz ise sabah saatlerine kadar Kazanlı beldesi girişinde kokoreç sattığını, evine döndüğünde içeriden alevlerin yükseldiğini gördüğünü ve hızla koşarak çocuklarını ve eşini kurtarmaya çalıştığını ifade etti. Alevler ve yoğun duman altında minik kızı Fatma Sinem’i yatağında, ancak kolunu gördüğünde fark edebildiğini dile getiren Şahbaz, fakat artık çok geç kaldığını üzülerek anlattı.
Mutlu: "Elimizden ne geliyorsa sizin için yapmaya hazırız"
Ailenin acısını paylaşan ve moral vermeye çalışan Yüksel Mutlu, "Allah hiç kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Acıların en büyüğü evlat acısıdır. Acınız acımızdır. Sizlere sabır, metanet, dayanma gücü diliyorum. Yanınızdayız ve elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Mesai arkadaşlarım da şu an burada. Sizinle yine iletişime geçeceklerdir ve sizin için ne gerekiyorsa yapacaklardır. Giden maalesef dönmez artık. Biliyorum çok zor ama bundan sonra en azından diğer çocuklarınız için güçlü olun, ayakta kalın" dedi.