Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, gelişen Türkiye’nin hızına ayak uydurabilecek, teknolojiye hakim, aynı zamanda üretken bir gençlik yetiştirmek istediklerini söyledi.
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul aile birliği toplantısı yapıldı. Yaklaşık 400 velinin katıldığı toplantıda konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, gençlerin ülkenin geleceği olduğu vurgusunu yaptı.
MTOSB Meslek Lisesi’nin, 2011 -2012 eğitim öğretim yılında Gıda Teknolojileri, Elektrik Elektronik, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü olmak üzere 5 bölüm ile hizmete girdiğini hatırlatan Tekli, "Okulumuz, 2013-2014 eğitim öğretim yılında özelleştirilerek Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını aldı. Öğrencilerimizin yemek, servis, kıyafet ve mesleki ders kitabı ihtiyaçları okulumuz tarafından ücretsiz olarak karşılıyor, vatanına milletine bağlı, iş hayatında başarılı kalifiye elemanlar yetiştirmek istiyoruz. Meslek lisemiz, Türkiye’de bir ilk olan, devletimizin ve OSB’nin işbirliğiyle eğitime kazandırdığı bir okuldur" dedi.
Gelişen Türkiye’nin hızına ayak uydurabilecek, teknolojiye hakim, aynı zamanda üretken bir gençlik yetiştirmek istediklerini kaydeden Tekli, "Şu an 40 öğretmen, 500 öğrencimiz ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Emanetini aldığımız bu çocuklarımız, bizler için çok farklı bir değer taşıyor. Buradaki asıl amacımız çocuklarımızı en iyi mesleki eğitim ile donatarak, ülkemizin geleceğine hazırlamaktır. Okulumuz özel okul statüsünde olmasına rağmen, biz MTOSB olarak bu işten herhangi bir gelir elde etme düşüncesinde hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Biz okulumuzda hangi işi yapmak istediğinden emin olan, işinin sorumluluklarını ve teknik özelliklerini bilen, kalifiye personeller yetiştiriyoruz. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin üniversite sınavlarında başarılı olma oranları çok yüksek. Bu oranı daha da arttırmak için çaba içerisindeyiz" diye konuştu.