AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, medeniyetlerin inşa ettikleri şehirlerle meydana çıktığını belirterek, "Miras aldığımız değerleri muhafaza ederek geleceğe taşımak, şehirlerimizi kimliklerine uygun şekliyle imar etmek bizim öncelikli vazifemizdir" dedi.
Kastamonu’da gerçekleştirilen AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı 3.Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Özkan, belediye başkanlığının her daim halkın içinde halk ile hemhal olarak halkın derdi ile dertlenerek bir şehre bir ilçeye bir beldeye yapılabilecek en değerli hizmetlerin sunabileceği bir görev alanı olduğunu söyledi. Milletin gönlünde müstesna bir yer edinen AK Parti’nin efsanevi başarı hikayesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yazmaya başladığını belirten Özkan, "Görevde olduğumuz 14 yıl boyunca AK Parti olarak ülkeyi bir enkaz olarak devraldık. Şehirler viran, sokaklar kirli alt yapı problemli bir haldeydi. Bismillah dedik, niyeti hayır üzerine kurarak kollarımızı sıvadık” diye konuştu.
Her türlü engellemelere rağmen halka hizmetin hakka hizmet olduğu inancıyla ter döktüklerini ifade eden Özkan, “Hizmetkarı olduğumuz halkımıza hizmet götürmeyi mesuliyet bilerek çalıştık. Yerel yönetimlerimiz, hizmetkarı olduğu halkımızın birinci derecedeki muhatabıdır. Yönetim anlayışımız merkezden çevreye değil, çevreden merkeze doğru bir sistemi kabul görmektedir. Yani söz sahibi olan halkımızdır. Çağdaş bir yerel yönetim sisteminin kurulmasında ve yaşatılmasında asıl aktör millettir. Nefes aldığı toprağa, hayatını idame ettiği beldeye sahip çıkan halk ve halkının sorunlarına sahip çıkabilen yöneticiler olmadan etkin bir yerel yönetimden söz edilemez. Ülkemizin büyük kalkınma hareketinin öncüsü olan belediye başkanlarımız ve yerel yöneticilerimiz, takdir edersiniz ki, medeniyetler inşa ettikleri şehirlerle meydana çıkar. Miras aldığımız değerleri muhafaza ederek geleceğe taşımak, şehirlerimizi kimliklerine uygun şekliyle imar etmek bizim öncelikli vazifemizdir. Ak sevdalı yüreklerinizle sevgiye muhtaç kentlerimize sahip çıkma sırası bizdedir. Nitekim şehir sadece beton yığınlarının olduğu, soğuk duvarların meskeni değildir. Gökyüzündeki kuş, topraktaki bitki, bitkiye can veren suda beşeri olan insanlar kadar o şehrin parçasıdır. Dokusunu bozmadan sanatsal ruhunu daha da zenginleştirerek, huzur içinde yaşayacağımız şehirlerimizi hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın"
AK Partili yöneticiler olarak millete karşı sorumlulukları yerine getirirken, bütün vatandaşların gönlünü kazanmayı en büyük şiar edinmeleri gerektiğini vurgulayan Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü;"Keza adaletten ayrılmamayı da en mukaddes görev olarak görmeliyiz. Vatandaşlarımızın adalet ve hürriyet esasına dayalı, müreffeh bir hayat yaşaması için destansı bir siyasi mücadele veren AK Parti hareketi, ortak akıl ve istişare ile yoluna devam etmektedir. Övünerek değil Allah’a hamd ederek bunları beyan edebiliyoruz. Unutmamalıyız ki, her eserin arkasında iyi bir proje, her projenin arkasında insan bulunmaktadır. O halde şeyh Edebali’nin dediği gibi, ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile yöneteceğiz. Yerel yönetimler olarak bizlerde insanımızı, halkımızı ayırt etmeden, kimseyi dışlamadan milletimize yüzümüzü dönerek yüreklere dokunarak yol almalıyız. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayan bir tempoyla çalıştığınızı biliyorum. Bunun ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Ancak devraldığımız bu hizmet bayrağımızı bir çıta daha yukarı taşımak zorundayız. Bizleri kalıcı kılacak olan, gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır."