Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında 184 bin tarım arazisine su temin edecek olan Pamuklu Barajı’nın yüzde 85’nin tamamlandığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Tarsus Pamukluk Barajı’nda çalışmalar hızla ilerliyor. Mersin’in en önemli yatırımlarından biri olan Pamukluk Barajı ile 184 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.
Barajda yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı
Şuanda yüzde 85’i tamamlanan ve 282 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak Pamukluk Barajı ile 184 bin dekar zirai araziye su temin edilecek. Ayrıca şehir merkezi başta olmak üzere Adanalıoğlu, Bahçeli, Dikilitaş, Karacailyas, Kazanlı, Yenitaşkent, Bağcılar, Huzurkent, Dorukkent, Arpaçsakarlar, Yalınayak, Çiftlikköy, Atalar, Bahşiş ve Yeşiltepe mahallelerine içme suyu verilecek.
Hem sulama hem de içmesuyu alanında fayda sağlanacak barajdan yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretilecek. Pamukluk Barajı’nın tamamlanmasıyla 9 bin 776 kişiye ek istihdam oluşturulurken, yılda 131 milyon TL gelir artışı sağlanacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin’in münbit topraklarını suya kavuşturmak için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade ederek şöyle konuştu; "Mersin’de 2003 yılından bu yana 5 baraj ve 6 gölet inşa ederek 140 milyon metreküp su depolama imkanı sağladık. 2019 yılına kadar da 19 baraj ve 18 gölet inşa ederek 3 milyar 145 milyon metreküp suyu depolayacağız. Böylece hem bölgedeki istihdamı artıracağız hem de Mersinli çiftçilerimizin bereketine bereket katacağız.”