Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82’inci yıldönümü dolayısıyla bir konferans düzenledi.
Toroslar Belediyesi ile birlikte organize edilen ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, yoğun ilgi gördü. Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Köylü’nün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Serpil Mersin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın eşi Aydan Tuna, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz ve Yürütme Kurulu Üyeleri, kadın derneklerinin başkanları, siyasi ve sivil toplum teşkilatlarının kadın temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yılmaz, 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan anayasa değişikliğinin yapıldığı kadın hakları gününün 82’inci yıldönümünü kutladı. Yılmaz, “Onurumuzu yücelten ve 82 yıl önce itibarımızı iade eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin diğer tüm üyelerini saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna’nın kadınlara yönelik hayata geçirdiği tüm çalışmaları da takdir ettiklerini ve bundan sonra birlikte birçok projeye imza atacaklarını kaydeden Yılmaz, katılımcılara teşekkür etti.
Program, Yrd. Doç. Dr. Köylü’nün “Geçmişten Günümüze Kadın Hakları” konulu konferansı ile sona erdi. Konferansın ardından, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Yrd. Doç. Köylü ile birlikte Mersin’in ve Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı olan Müfide İlhan’ın anıt heykeline çelenk koyarak, İlhan’ı andılar.