Türkiye Futbol Federasyonu BAL Ligi 5.’ci grupta mücadele eden Medcem Silifke Belediyespor bu hafta sonu oynayacağı Osmaniyespor maçı öncesi futbolcular, Teknik Direktör İnan Uçal, Futbol Şube Sorumlusu Murat Araycı, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmıyorum. Bütün maçlara fırsat buldukça gidiyor, yakından takip ediyorum. Takımımızı yalnız bırakmayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen taraftarlarımıza ve Silifke halkına da çok teşekkür ediyorum. Şuan Belediyespor takımımız 12 puanla ikincilik koltuğuna oturdu. Bu hafta lider Osmaniyespor’a konuk olacağız. İnşallah bu maçı da alacağız. Sizler bizim yüzümüzü güldürüyorsunuz. Sizlerle ne kadar övünsek azdır. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen takımımızın oyuncularını, teknik heyetini ve yöneticilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Teknik Direktör İnan Uçal bu hafta önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, “Artık bizim için kolay maç yoktur. Her maçımıza şampiyonluk maçına çıkar gibi çıkacağız. Hedefimiz her zaman ki gibi iyi futbol. Bizim takımımızın kalitesi belli. İyi bir ortamımız mevcut. Tecrübeli futbolcuların yanında genç oyunlarımızı monte ettik ve gayet iyi bir durumdayız. Kimse mağlup olmak için sahaya çıkmaz. Bizimde hedefimiz galibiyet. Bu hafta biz oynayacağımız maça normal bir maç gözü ile bakıyoruz. Biz deplasmanlarda daha dirençli ve daha rahat oynuyoruz. Oyuncularımıza bu maçın önemini anlatıyoruz ancak normal bir maç gibi görmeleri gerektiğini ve asla saha dışı ve saha içerisinde yapılacak tahriklere kapılmamaları gerektiğini söylüyoruz. Ben şahsım adına ortam gerilmediği sürece rahat ve güzel bir maç olacağına inanıyorum. Başta da söylediğim gibi hedefimiz üç puan. Yenemiyorsak ta yenilmek istemiyoruz. Çünkü grupta herkesin puanı birbirine çok yakın. Üç puan aldığımız takdirde üst sıralarda kalırız ve alt sıralarda olan takımlarla puan farkını açma imkanımız olur” dedi.
Futbol Şube Sorumlusu Murat Araycı ise bu hafta Osmaniyespor ile oynayacakları maçı kafalarında büyütmemeleri gerektiğini belirterek, "Onlara saygı duyuyoruz ama bizimde onlar gibi hedeflerimiz var. Futbol olarak gün geçtikçe iyiye gittiğimize inanıyorum. Biz sahaya çıktığımızda mücadelemizi sonuna kadar veriyoruz. Kiminle nerede ne zaman oynamıştık önemi yok bu ligde oynuyorsa herkes birbirine eşittir. Mutlaka bir takım ötekinden üstündür ama bu sadece kağıt üzerinde. Takımda ilk başlarda gelen çok olduğu için uyum problemi yaşadık. Ama şuan durumumuz iyi genç arkadaşlarla maç oynadıkça kaynaşmaya başladık. Arkadaşlara her zaman futbolu daha basit oynamaları gerektiğini söylüyoruz. Çıkıp mücadelemizi verdiğimiz sürece en azından yenilmeyiz. Bu haftaki Osmaniyespor maçı önemli ama dünyanın sonu değil. Seyirci faktörünü kimse kafasına takmamalı. Baskı altına almaya çalışacaklar hem bizi hem hakemi. Hem hakem hem biz baskı altında kalmazsak bu maçtan puan veyahut puanlarla ayrılabiliriz” diye konuştu.