Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Sanatkarlar ve Sanatçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması kapsamında “Yöreler ve Kültürler” temalı resim sergisi açıldı.
Türkiye ile birlikte Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerden 29 sanatçının 50 eserinin yer aldığı serginin açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan Başkan Kocamaz, güzel bir ortamda ve günde ressamlarla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yeryüzü cenneti diye tabir ettiğimiz Mersinimizi her yerde her platformda tanıtmak gayreti içerisindeyiz. Tabi ki, bu tanıtma etkinliklerinin içerisinde sanat, resim, kültür, folklor olacaktır. Dolayısıyla Mersin’in güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Daha dün İzmir’den ayağımızın tozuyla fuardan geldik, orada Mersinimizi temsil ettik. Ama sadece yurt içi değil, yurt dışında da bir çok fuara katılarak Mersin’in tarihi derinliklerini, güzelliklerini tüm insanlık alemiyle paylaşmak istediğimizi her yerde vurguluyoruz. Bugün ikincisi tertip edilen uluslararası resim etkinliğine zahmet edip gelen ve burada bizlere misafir olan, yüreklerinden, gönüllerinden gelen o güzellikleri kalemleriyle fırçalarıyla tuvallere yansıtan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sergide Türkiye’nin farklı illerinden sanatçıların yanı sıra Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna, Nahcivan ve Rusya gibi çeşitli ülkelerin sanatçıları da yer aldı. Profesyonel ressamların çalışmalarının yer aldığı sergide, 29 sanatçının toplam 50 eseri Mersinlilerin beğenisine sunuldu. Ressamlar çalışmalarına başlamadan önce Yörük kültürünü tanımak amacıyla onların ortamlarına girdi, yaşadıkları çevreyi gözlemledi. Bu gözlemlerinin ardından tüm sanatçılar bir arada aynı atölyede çalışmalarını oluşturdu. Akrilik ve yağlı boya başta olmak üzere özgün tarzdaki eserlerde Yörük kültürü ve yaşam tarzları resmedildi.
Başkan Kocamaz, sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgelerini takdim ederken, sanatçılar da Kocamaz’a tablo hediye etti.