Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’in engelli dostu bir şehir olması için el birliğiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Vali Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakacak mesajında, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş ülkelerin tüm vatandaşlarının, eğitim, sağlık, istihdam gibi sosyal ve ekonomik haklardan eşit ve adil şartlarda yararlanmasının önünü açacak düzenlemelere sahip olduklarını kaydetti. Çakacak, “Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen ve bu doğrultuda emin adımlarla ilerleyerek bugün bölgesinde ve dünyada ağırlığını gittikçe hissettiren ülkemiz de inancına, diline, etnik yapısına ve engeline bakmaksızın tüm vatandaşlarının gelişmiş toplumlar seviyesinde sosyal hizmet ve güvenceye sahip olmalarını sağlama noktasında hızla ilerlemektedir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden devletimiz, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. Diğer milletlerin gıptayla baktığı güzel hasletlerini binlerce yıldır yaşatan milletimiz de engelli vatandaşlarımızın sorunlarını kendi sorunlarıymışçasına sahiplenmekte ve onların sosyal koşullarının iyileştirilmesi ve hayatın her alanında aktif olarak yer almaları için gerek bireysel gerekse de sivil toplum şemsiyesi altında çok önemli çalışmaları sürdürmektedir” dedi.
Engelli vatandaşların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını vurgulayan Çakacak, “Kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak Mersinimizi ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma taşıma azim ve kararlılığımızı, Mersinimizin engelli dostu bir şehir olması noktasında da sergilemekte ve bu doğrultuda el birliği içerisinde engellilerimizden aldığımız güç ve ilhamla çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı.