MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan müdür ve müdür yardımcılığı mülakat sınavının sonucunun açıklanmasının ardından ortaya çıkan tabloyu ‘’ devletini, milletini, vatanını sever öğretmen kardeşlerimize yapılan bu adaletsizlik ancak FETÖ zihniyetinin yapacağı bir edepsizliktir’’ diyerek sert bir dille eleştirdi.

15 Temmuz FETÖ kalkışması öncesinde yaşanan kadrolaşmaya ve sonucunda yaşanan olaylara dikkat çeken Birben: “15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasını Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de ifadesiyle ne mutlu ki “Onların gayrimeşru çocukları değil bizim çocuklarımız kazanmıştır.” Siyasi anlamda rozetlerin bir kenara bırakıldığı “Yeni kapı ruhu” ile ülkeyi yeniden “Yerli ve milli” olan devletine ve milletine bağlı, inançlı ve liyakat sahibi insanlarla dizayn etmek üzere bir yola çıkıldı. Süreç genel başkanlar düzeyinde ilerlerken özellikle FETÖ’nün siyasi ayağına bir operasyon yapılmamış olması nedeniyle anlaşılması güç bazı olaylar cereyan etmektedir. Kripto FETÖ’cüler kendilerini devlet kademelerinde gizlerken ellerindeki yönetim gücünü yine ihanetin bir başka perdesinde kullanmak için geri durmadığını görmekteyiz. “

ÜLKE YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR, BAŞKA ELLER DEVREDE

Yaşanan kalkışma olayının ardından devlet içerisindeki paralel yapılanmanın ortadan kaldırılmasının ardından ülkenin yeniden dizayn edildiğini belirten Başkan Birben ancak bu yeni yapılanma içerisinde Ülkücü kadrolara yer verilmediğini belirtti. Bu yeni yapılanmanın siyasi erk dışında birileri tarafından organize edildiğini belirten Başkan Birben: “Ülke yeniden dizayn ediliyor, kadrolara yeniden insanlar alınıyor, yöneticiler ve bürokratlar atanıyor. Üzülerek görüyoruz ki Milliyetçi, Ülkücü, Vatansever kadrolar hak etmiş olduğu yerlere bir türlü gelemiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri maalesef ki bizimle ortak çalışma yürütmek istemiyor, yine tek tip insan tiplemesi modeli ile alımlar yapılmaya devam ediyor. Bu sorunu siyaset içerisinde çözmeye çalışmak adına bir dizi girişimlerimiz oldu. Çabalarımız sonuçsuz kaldı, başarısız olduk. Bu konuda siyasi iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisinin bakanları, vekilleri ve il başkanları bizce sınıfta kalmıştır. Bu sorunların ülke genelinde yaşanıyor olduğu gerçeğini gördükten sonra anlıyoruz ki sorun siyasi erk dışında başka bir el aracılığı ile organize ediliyor. “

BU ADALETSİZLİK ANCAK FETÖ ZİHNİYETİ YAPAR

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben geçen hafta Rize’de Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve sonucunda kazanan26 kişinin 25’inin bir sendikanın üyesinin kazandığı müdür ve müdür yardımcılığı mülakat sınavının sonuçlarının ancak FETÖ zihniyetinin yapacağı bir edepsizlik olarak niteledi. Devletimizin içine sızmaya çalışan hiçbir paralel oluşuma müsaade etmeyeceklerini belirten Birben: “

17-18 Temmuz 2017’de Rize Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından yapılan müdür/müdür yardımcılığı kadrosu mülakat sınavında; 49 öğretmen kardeşimizin girdiği, 26 öğretmen kardeşimizin 90 puan ve 90 puan üzeri aldığı ve bu 26 kişiden 25’inin Eğitim Bir-Sen , bir tanesinin ise Türk Eğitim-Sen ve diğer sendikalardan ise kazananın olmadığı gerçeği ile yaşadık.

Oysaki 15 Temmuz öncesinde atadığınız Milli Eğitim müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürlerinin bir kısmının hain FETÖ örgütünün üyesi olduğu gerçeğini milletimiz bilmektedir. Bu hainlerin bir kısmının kodeste, bir kısmının Kenya’da, bir kısmının da değişik ülkelerde kaçak olduğunu da bu millet bilmektedir. O hainlere kefil olanları da o hainlerle el ele kol kola okulları gezip, sendikalara üye toplayan sendikacıları da bu millet bilmektedir.

İçerisinde tamamıyla vatansever öğretmen kardeşlerimizin bulunduğu Türk Eğitim-Sen üyelerine yapılan bu adaletsizlik, tam anlamıyla bir şerefsizliktir, hainliktir, ihanettir. Ülkücü geçmişe sahip devletini, milletini, vatanını sever öğretmen kardeşlerimize yapılan bu adaletsizlik ancak FETÖ zihniyetinin yapacağı bir edepsizliktir.

HİÇBİR PARAEL OLUŞUMA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

FETÖ ile mücadelede hiçbir kaygı taşımadıklarını ve bu mücadele sürecinde de devlet içerisinde başka bir paralel yapılanmaya müsaade etmeyeceklerini söyleyen Başkan Birben: "FETÖ illetinin devlet kurumlarından temizlenmesi için hiçbir siyasi kaygı taşımayan milliyetçi, ülkücü hareket mensupları bizler; devletimizin içine sızmaya çalışan hiçbir paralel oluşuma müsaade etmeyeceğiz.

Bu mana da ifade etmek istiyorum ki; kime yapılırsa yapılsın, her türlü adaletsizliğin takipçisi olacağız. Değerlendirme komisyonunda olanları da, değerlendirme sonucunda kazanacak olanları da yakın takibe alacağız. Türkiye genelinde yapılan sınavda 60 bin kişi arasından 9.olan Türk Eğitim-Sen’li öğretmenin cevap veremediği fakat Eğitim Bir-Sen’li arkadaşların bildiği soruları da takip edeceğiz.

İlimizin 81 il içerisinde eğitim sıralamasındaki yerini de merak edeceğiz. FETÖ’nün yayın evlerinden alışveriş yapanları da, öğrencileri bu yayın evlerine yönlendiren kişileri de merak edeceğiz. Yapılan adaletsizlikler bitene kadar her şeyi merak edeceğiz. Bu adaletsizlikler ya giderilecek ya da giderilecektir.Rizeli vatansever kardeşlerimizi bu konuda Türk Milliyetçilerine yapılan haksızlık karşısında duyarlı olmaya ve yanımızda olmaya davet ediyorum.” Dedi.