Rize’nin mevcut sorunlarının yerinde ve yetkili kişilerle tespit edilmesi amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştiren MHP Rize İl Yönetimi bu kapsamda Kredi Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi’yi makamından ziyaret etti.

Öğrencilerin yüksek öğrenim kayıtlarının bitmesi ile başlayan barınma ihtiyaçlarının ne kadarının kredi yurtlar kurumu tarafından karşılandığını, kurum kapasitesinin yeterli olup olmadığının ve öğrencilerin hangi koşullarda barınma ihtiyaçlarının karşılandığı konusunda bilgi alan MHP İl Başkanı Serkan Birben; “İlimize gelen öğrencilerimiz bizlerin misafiridir. Onların rahat ettirilmesi bizim görevimizdir. Aileler çocuklarının en iyi şartlarda ve güvenli bir şekilde öğrenimlerini tamamlamak üzere devletin kurumlarına, özel teşebbüslere ve en önemlisi de vatansever, milliyetçi, özü sözü bir, emanete hıyanet etmeyen, misafirperver Rizelilere emanet etmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin rahatı ve ailelerinin memnuniyeti için bizde elimizden geleni yapacağız.”

Rize’de devlet yurtlarının kapasite olarak yetersiz olduğunu belirten Birben; “üzülerek ifade ediyorum ki Kredi Yurtlarımızın kapasitesinin yetersiz oluşu öğrenci ailelerini zor durumda bırakmaktadır. Rize Üniversitesinin kuruluşundan bu yana maalesef ki Başbakanlar ve Cumhurbaşkanı çıkartmış olan bu şehrimiz üniversite konusunda da alt yapısını tamamlayamamıştır. Mevcutta 1500 öğrencimiz yedek listede beklemekte iken kaç öğrencimizin yurt başvurusunun kabul edilmediğini bilememekteyiz.”

Ekonomik anlamda çaydan başka bir girdisi olmayan ilimizin, gelecek öğrencilerin rahat ettirilmesi ve öğrenciler için bir tercih sebebi haline getirilmesi ile ekonomisinin rahatlayacak olduğunun nasıl görülmediğini ya da görülmek istemediğini anlamak mümkün değil diyen Birben; “Gelecek olan öğrenciler öncelikle ülkemizin geleceğine imza atacak çocuklarımız sonrasında ise ilimize gelen misafirlerdir gerçeğini unutmamak gerek. Özellikle barınma ihtiyaçlarının karşılanması ilimizdeki STK temsilcileri ve iktidar partisinin ana meselesi olmalıdır. Herkesi tarafsız bir gözle, bakışla olayı düşünmeye davet ediyorum. Toplam kapasitemiz 4900,yedekte bekleyen öğrenci sayısı 1500 ve başvurusu kabul edilmemiş öğrenci sayısı belirsiz. Bu gerçek ilimize ve insanımıza yakışan bir gerçek değildir. İlimize gelecek olan öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili olarak yapılacak çalışmaları yakından takip edeceğiz.”

MHP İl Başkanı Serkan Birben, kendilerine yakın ilgi ve alaka gösteren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşi’ye çalışmalarında başarılar dileyerek, teşekkür etti.