Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kampüsünde yaşanan gıda zehirlenmesi olayını haber alan MHP İl Başkanı Serkan Birben, İl Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Başkanı ve Ülkü Ocakları İl Başkanı ile beraber öğrencilerin tedavi gördüğü Rize Eğitim ve Araştırma hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi acilinde tedavileri süren öğrencileri ziyaret etti.

MHP İl Başkanı Birben; kalabalık bir heyetle hastanelerde tedavi gören öğrencileri ziyaret ederken aynı zamanda başta RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere birçok yetkiliden bilgi aldı.

RTEÜ Merkez Kampüste akşam yemeği yiyen 300’e yakın öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurduğu, birçoğunun ayakta tedavi edildiği, bir kısmının ise kısa süreli tedavilerin ardından taburcu edildiği ve ileri derecede zehirlenme ile tedavi gören kimsenin olmaması gecenin en güzel haberidir ifadelerini kullanarak öğrenci ailelerini ve Rize Kamuoyunu rahatlatan Birben; konu hakkında yapılan incelemeleri ve açılan soruşturmaları takip edeceğini, ilimize okumak için gelen öğrencilerin bizlere emanet olduğunun bilinci ile bir daha böyle olaylar yaşanmaması için yetkililerle görüşeceklerini, tedbirlerin ve denetlemelerin arttırılmasını isteyeceklerini belirtti.

Gıda zehirlenmesinin ülkemizde sürekli gündemde olan bir konu olduğunun altını çizen Birben; toplu yemek hizmet alımı ihalelerinin düzenlenmesi gerektiği, değişikliğe ve yenilenmeye gidilmesi gerektiği açık bir gerçek olarak ortadadır. Düşük fiyat vererek alınan ihaleler sonucunda birçok zehirlenme vakasının yaşanması akıllara iki soru getirmektedir.

Maliyetler hangi yöntemlerle düşürülmektedir?

Yeterli denetleme yapılmakta mıdır?

İlimizde yaşanan bu zehirlenme vakasını yakından takip edeceklerini ifade eden Birben; kendisi ziraat mühendisi olan İl Başkan Yardımcımız Şener Bülbül’ü konuyu takip etmekle görevlendirdiklerini söyleyerek toplanacak bilgiler ışığında basına gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.

Birben; gecenin sonunda ölen yada durumu ağır olan öğrencimizin olmayışı ile yüreğimize su serpilmiştir, görevde olmayan sağlık çalışanlarının derhal hastaneye yardımcı personel olarak intikal ettiğine şahit olduklarını ifade ederek; böylesine bir vakada mesai mefhumu düşünmeden çalışan başta sağlık çalışanları olmak üzere emeği geçen herkesten Allah Razı olsun. Özveri ile çalışan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek öğrenci ve öğrenci velilerine tekrar geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade etti.