Düzenlenen törenle Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Teşkilatı’na 835 yeni üye katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan MHP RİZE İl Başkanı Serkan Birben: “’Bugün bu salondan haykırıyorum; Rize’de tüm teşkilat mensupları olarak liderimiz sayın Devlet Bahçeli beye amasız, fakatsız, katkısız ve katıksız bir şekilde sadakatle bağlı ve bağımlıyız" söylemi ile başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın T.B.M.M. İdare Amiri ve Ankara Milletvekilim; Sayın Erzurum Milletvekilim; Rize’mizin her köşesinden bereket ve güzellikleri salonumuza taşıyan Milliyetçi Ülkücü Hareket’i Yükseltme İdealinden Asla Taviz Vermeyen Fedakar, Cefakar Dava Arkadaşlarım; Çok Değerli Misafirler ve basınımızın Güzide Temsilcileri; Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Olarak Teşkilatım Adına Hepinize Sevgi, Saygı ve Muhabbetlerimi Sunuyorum.

Sınırlarımızın içinde ve dışında, Devletimizin, Milletimizin, Bekası için cansiperane gayret gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Türk Polis Teşkilatımızın, Güvenlik Güçlerimizin Cenabı Allah Yar ve yardımcısı olsun. Afrin’deki şehitlerimizi ve Tüm Şehitlerimizi Rahmetle, minnetle, dua ile anıyorum. Mekanları cennet Olsun. Biliyoruz ki Şehitler diridirler ve Peygamberimizin en yakınındaki komşularıdır.

Gazilerimize de cenabı Allahtan Şifalar diliyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Hareketimizin Kurucusu Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i Hareketimizin İlk Şehidi Ruhi KILIÇKIRAN dan Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU na kadar Tüm Ülkücü Şehitlerimizi Rahmetle Minnetle Şükranla Dua İle anıyorum. Mekanları cennet olsun.”

İl Başkan Yardımcımız Mustafa Yıldız Başkanımızın koordinesinde; Bu Salon organizasyonunu Sağlayan Merkez ilçe Başkanımız Bülent Kaya Başkanımıza ve Yönetimine Teşekkürlerimi Sunuyorum. Bugün bu salon bir başka güzel ve bir başka anlamlıdır. Bugünden itibaren, Ülkücüler ve Üç Hilal, Rize’mizde bir başka görünecektir. Bugünden İtibaren, Ülkücülerin Kalp atışları, Rize’mizde gök kubbeyi çınlatacaktır. Neden mi? Çünkü Varım var olacağım, birim bir kalacağım diyen, millet evlatları bugün bu salondadırlar. Yılmayacağım, yıkılmayacağım, başaracağım, başaracağım diyenler bugün bu salondadırlar. Doğrunun, dirayetin, düzgün bakışın, dik duruşun ve dürüst anlayışın temsilcileri bugün bu salondadır. Ölümü göze almış ülkücüden daha muhteşem bir silahın olmadığını tarihe yazdıranlar bugün bu salondadırlar. Allah için can verip, can alan, yüce milletin temsilcileri ülkücüler, bugün bu salondadırlar. 40 çeri ile Çin sarayını basan yüce Türk Milletinin aziz evlatları bugün bu salondadırlar. Ölümlerle eğlenen Tunç yürekli Türkler bu gün bu salondadırlar.

Dosta, Mazluma güven verenler; düşmana, zalime korku verenler; bugün bu salondadırlar. Ölmeden önce ölenler, bugün bu salondadırlar. Allah dostlarını kendine dost edinenler, bugün bu salondadırlar. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyenler, bugün bu salondadırlar. Türk Milleti sensiz asla diyenler, bugün bu salondadırlar.

Öncelikle Milliyetçi Ülkücü Hareketi iyi tanımlamak gerekir. Milliyetçi Ülkücü hareket, belli dönemlerde, belli fikir akımlarına veya ideolojilere tepki olarak sokaklarda doğmuş bir hareket değildir. Yıllardır, Gayri milli menşeli çevreler, ısrarla, hareketimizi, anticiliğe indirgemeye çalışmışlardır. Son zamanlarda ise Gayet net bir şekilde Millet tarafından anlaşılmış olan Milliyetçi Ülkücü hareket; Beş bin yıllık muhteşem Türk tarihinin kıymet değerlerinden süzülüp gelen soylu ve kutlu bir Fikir Hareketidir. Milliyetçi Ülkücü hareketin savunduğu Türk Milliyetçiliği, Türklük Aleminin binlerce yıllık ülküsü, dünya siyasi tarihinin en köklü fikri, modası hiç geçmeyen ve geçmeyecek olan bir ideolojidir. Bununda siyaseten tek temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Rize’de hareketimizin ve Milletimizin Yüklemiş olduğu yükün ve sorumluluğun bilincindeyiz. Tüm İl İlçe Belde teşkilatlarımız bu sorumluluğun ve yükün farkındadırlar. Teşkilatlarımız, Ne yapılması, nasıl davranılması gerektiğini bilmektedir. Milliyetçi Ülkücü hareketin, 49 yıldan beri bugüne kadar yaşadığı zorlukların sıkıntıların neler olduğunu biliyoruz. Neleri yara yara, aşa aşa bugünlere gelindiğinin farkındayız.

Bazı şeyler konuşulmadan da anlatılabilir ve anlaşılabilir. Bugün bu salon her şeyi anlatıyor. Kenetlenmiş başarıya susamış Tek yürek tek ses olmuşuz. Teşkilatlarımızın en alt kademelerinde dahil olmak üzeri Başbuğ Alparslan Türkeş’in İzinde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyin Emrindeyiz.

Adamın Adamı değiliz. Liderimizin Davamızın Teşkilatımızın adamıyız. Bugün Bu Salondan Haykırıyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beye Amasız, Fakatsız, Katkısız ve Katıksız bir şekilde Sadakatle bağlı ve Bağımlıyız. İl Yönetimi Olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, İlçe Teşkilatlarımızla Birlikte yaptığımız ilk toplantıda teşkilatlarımızın kılcal damarları olarak kabul ettiğimiz köy ve mahalle temsilcilerimizin acilen sağlıklı bir şekilde oluşturulması konusu hep önceliğimiz olmuştu. Araştırmalar incelemeler yaptıktan sonra Aralık ayından itibaren tüm ilçe teşkilatlarımızla tek tek il başkanlığımızda toplantılar yaptık. Toplantılarımızın tek maddesi vardı. Köy ve mahalle temsilcilerinin belirlenmesi Köy ve mahalle temsilcilerini çok önemsiyoruz. Dedik ya teşkilatın kılcal damarlarıdır diye. Vücudumuzda kılcal damarlar olmazsa nasıl ki kaliteli bir yaşam süremeyiz, köy ve mahalle temsilcileri de olmadan kaliteli bir teşkilat yapımız olamaz.

İlçe yönetimlerine temsilci oluşturulması ile ilgili dedik ki, örnek 25 tane köy ve mahallemi var 2, 3 tane belirle biz il yönetimi olarak ilçe teşkilatımızla birlikte sayıyı her geçen gün artırırız. Şükürler olsun ilçe teşkilatları biz hiçbir şey bırakmadılar. 2 ay içerisinde %90 itibarı ile tamamladılar. Köy ve mahalle temsilcilerimizin oluşturulmasında Olağan üstü gayret gösteren; İl Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, İlçe Başkanlarıma ve yönetim Kurullarıma, Ülkü Ocakları İl Başkanıma ve Hareketimizin Tüm Mensuplarına en Kalbi Teşekkürlerimi Sunuyorum.

Toplantıda konuşan TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan HABERAL; “ Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Milletçe kenetlenme ve birlik beraberlik içerisinde hareket etme günüdür. Afrin operasyonunun iç politika malzemesi yapılmaması gerektiğini ifade eden bazı çevreler; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ‘’sözünden ne anlamaktadır çok merak ediyorum dedi. Bugün Afrinde yapılan harekât Vatan toprağının bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı verilen bir top yekûn mücadeledir. Dedi

Erzurum Milletvekili Profesör Doktor Kamil Aydın ise yaptığı konuşmada; “Biz terörle mücadele ediyoruz, CHP müzakere edelim diyor. Hükümet iyi yapsa bile iyi demem eleştiririm diyorlar. Türkiye hangi zaferi kazansa ben doğru demem diyorlar. MHP bunu yapamaz. Milletine ihanet edemez. Terörle müzakerenin yanlış olduğunu geçen dönemlerden tecrübe eden MHP terörle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini her fırsatta ifade etmiş ve haklıda çıkmıştır. Hatay’a taciz ateşi yapılırken biz sessiz mi kalsaydık. Dün Barzaniye çete dedik, bize değil de onlara inanalar bugün bizin safımıza geldi. Yanlış mı yaptık?” dedi.

Konuşmaların ardından rozet takma törenine geçildi. Kadın katılımcılar başta olmak üzere 835 yeni üyeye düzenlenen törenle rozetleri takıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğe TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan HABERAL, Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil AYDIN,MHP Artvin İl Başkanı, Trabzon İl Başkanı, Merkez Muhtarlar Derneği, Bakkallar Odası Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, RTSO Başkan Adayı Asım Çillioğlu, Ridok Yönetim kurulu Başkanı, Ülkü Ocakları il Başkanı, Geçmiş dönem MHP il ve Ocak başkanları, STK Temsilcileri partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

835 kişi yeni üye katılımı oldu Yemekli programa köy mahalle temsilcilerinin de katılımıyla yaklaşık 2000 kişi katıldı.