Milliyetçi Harekât Partisi Rize İl Başkanı Serkan Birben “ ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAP, ESNAFINA SAHİP ÇIK” sloganıyla son dönemde zincir marketlerin mahalle aralarında çoğalmasının ardından zor durumda kalan esnafa dikkat çekmek için Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkında stant açtı.

Mahalle aralarında hızla çoğalan ulusal mağazalar zincirlerinin yerel esnafa getirdiği sıkıntılara dikkat çekmek için Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkında stant açıp el ilanı dağıtan MHP Rize İl Başkanlığı sonrasında yerel esnafı ziyaret ederek dertlerini dinledi.

Ahiliğin temel ilkesinin esnaf olduğunu dile getiren Başkan BİRBEN:” Şehrimizde faaliyet gösteren uluslararası sermaye gurupları; mahallelerde sevgi ile dizilmiş taze meyve ve sebzelerini satan manavı, güler yüzle müşterisini karşılayan kasabı, evimizin anahtarını güvenle bıraktığımız bakkalı ve bunlar gibi küçük esnafı yok etmek için tüketiciler üzerinde etkili olmaya çalışmaktadırlar. Evimizden biri olan sırrımızı paylaştığımız dert ortağımız, çocuklarımızın manav abisi bakkal amcası yerel esnafımıza sahip çıkalım. ”dedi.

Bakkal, küçük esnaf ve sanatkârlar ekonominin barometresidir." Diyen Başkan Birben; Mantar gibi yan yana açılmış Ulusal Zincir Marketler, Ayakkabı, Giyim fabrika mağazaları yerel esnafı zor duruma bırakmaktadır. Zincir marketlerin nüfus oranına orantılı olarak açılmalarına izin verilmeli bunula ilgili gereken düzenlemelerin belediye kontrolünde yapılmalıdır. Ulusal zincir marketler ve Fabrika satış noktaları kazandıkları ile ilimize yatırım yapmamaktadırlar. Bu kazançlarını genel merkezlere götürerek bağlı bulundukları yerlere yatırım gerçekleştirmektedirler. Küçük esnaf il ekonomisine yatırım yaparak il ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Bunun için daha bilinçli tüketici olup düğünümüze, cenazemize katılan, evininizin anahtarını teslim edebileceğimiz, iyi ve kötü günümüzde yanımızda daima bulunan, zor durumda kaldığımızda her türlü fedakârlığı yapan yerel esnafımıza sahip çıkalım” Dedi.

Başkan BİRBEN yerel esnafa sahip çıkmak için ilçelerde de çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi. ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAP, ESNAFINA SAHİP ÇIK standına gelen Rize halkını daha duyarlı olmaya davet etti.