İşte Cem Kazmaz'ın basın açıklaması:

 Değerli Basın Mensupları,

 

Masumları olduğu ve tüm Türkiye Gündemine mal olduğu üzere 9 Mayıs cumartesi gecesi daha önceleri kışın yağan karda "idari" olarak ortalıkta gözükmeyen 3 gün Rizelileri kar eziyetine mahkum eden AKP'li Rize Belediyesi gece karanlıkları içerisinde Seçim Koordinasyon Merkezi'mizi mühürlemişti.

 

Dik duruşumuz, onların bu kanun hukuk tanımazlığına cevabı misli ile vermemiz ve kamuoyunda oluşan infial karşısında paniğe kapılan Rize Belediyesi ile AKP' nin yarı resmi aldatma ve Kandırma Medyası paniğe kapılarak olayı çarpıtmaya ve her zaman başvurdukları metodlarla alenen asılsız haber yapmaya kalkışmaktadırlar.

 

Her şeyden önce sormak isteriz ki yağan karda idari olarak 3 gün ortalıktan kaybolan Rize Belediyesi'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'mizde kaçak düğün yapıldığı aklına cumartesi gecesi mi gelmiştir? Bu salon seçim işleri için tarafımızdan kiraladığından dolayı artık Rize Emniyet Müdürlüğü denetimindedir, tüm yasal izinleri vardır, kimi ne ile kandırıyorsunuz? Rize'de benim bildiğim bu salon onlarca senedir faaliyet gösteriyor aklınız bugüne kadar neredeydi? Rize'de benzer durumda ki binaları ve işyerlerini de mühürleme işlemi başlatacak mısınız? Önce adalet açısından AKP' lilerden başlamak üzere.

 

Konu idari değil hukukidir, ortaklar arası mahkeme ve uyuşmazlık Rize Belediyesinde mi görülüyor ki siz karışıyor karar veriyorsunuz? Bunu siz mütareke ortağınız PKK' ya terk ettiğiniz Güney Doğu Anadolu'da ki uygulamalardan mı örnek aldınız? Malum orada KCK Mahkemeleri sizin silmeye çalıştığınız T.C Yasalarını yok sayarak kendi Belediyelerinde mahkeme kuruyor. Bir de Sayın Başkan her halde Rize'yi ve o meydanı bilmiyor, Sayın Başkan o binanın salonuna Cumhuriyet Caddesi'nden açılan kapı yok, sadece dipte küçük bir gelin girişi var, gelin odasına, lütfen artık ya gerçekleri görünüz yada sizi de gerçek dışı açıklama yaptıran paralel Belediye'ye artık dur deyiniz.

 

Bir iki söz de aldatma ve Kandırma medyasına, insan aklı ile alay etmeyiniz, başta meslektaşlarınız olmak üzere, ki gerçi onlar sizi basın mensubu olarak kabul etmiyor ama hadi neyse biz gene de size öyle ad verelim, yüzlerce gözün gördüğü olay karşısında her zamanki gibi dilsiz şeytanlığa soyundunuz ama Rizelileri kandıramazsınız, aldatamazsınız. Ses Sineması Seçim Koordinasyon Merkezi'mizde Rize Belediyesi meydana açılan iki kapıyı, yazıhanenin içinde ki ara kapıyı, kıraathaneyi, büfeyi velhasıl ne var ne yok her şeyi cumartesi gece karanlığında mühürledi. Hepsi resimli belgeli şahitli, seçim çalışmaları için açık dediğiniz resmini koyduğunuz kapıda ki müdürü tüm Türkiye gördü, dilsiz şeytana bu yakışır, hukuka aykırı mühür infial halinde ki vatandaşlar tarafından söküldükten sonra açıktı deyip haber yapmak ancak sizin gibi yarı resmi aldatma ve Kandırma yayın organına akışır. Yüreğiniz yetiyorsa salon yetkilisi ve ruhsatlı büfesi dahi mühürlenen işletmeci ile röportaj yapıp yayınlasanıza, olayın şahidi basın mensupları ile konuşup, onların çektiği resimleri yayınlasanıza, ama yapamazsınız.

 

AKP'nin tüm çaba ve paniği boşadır, maskeleri düşmüştür, olayı yavaş yavaş oluşturup, önce Seçim Koordinasyon Merkezimizin mühürlenmesi sonra Cumhuriyet Meydanı ile Cumhuriyet Caddesi'ne bakan dev afiş ve pankartlarımızın indirilmesi projesi Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücü Hareketin dik duruşu karşısında boşa çıkmıştır. Rizeli de bunlara cevabı sandıkta verecek, AKP ve onun dilsiz şeytanlarına mühür nasıl vurulur gösterecektir.

 

Ne mutlu Türküm diyene!

O. Cem Kazmaz

MHP MYK Üyesi

MHP Rize Milletvekili Adayı