Türkiye’nin en iyi 400 bilardocusu, Kasım ayında Bodrum’a geliyor. Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nın üçüncü etap müsabakaları 4-10 Kasım tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak.
Yarışlara, dünya ve Türkiye’de çeşitli kategorilerde şampiyonlukları bulunan Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel, Lütfi Çenet, Serdar Gümüş ve Hacı Arap Yaman gibi isimler de katılıyor. Bodrum’da ilk kez gerçekleştirilecek organizasyonun kış turizmine canlılık getireceğini söyleyen Mustafa Bilgin, tüm bilardo meraklılarını yarışlara beklediklerini söyledi. Müsabakalara 400 sporcunun katılacağını açıklayan Bilgin, "Bodrum’da ilk kez düzenlenen bu etkinlik, ulusal basında da yer bulacak. Amacımız turnuvanın Bodrum’da ilgi görmesi halinde, bu etkinliğin Bodrum’da sürekliliğini sağlamak. Bunun için yerel dinamiklerin desteğine ihtiyacımız var elbette. Şu an sponsor arayışlarımız devam ediyor" dedi.
Geçtiğimiz yıl Antalya bir Otel’de düzenlenen Bilardo Şampiyonası’na toplam 1170 sporcu katıldığını ve şampiyonanın GUINNESS WORLD RECORDS’ta yer aldığını hatırlatan Mustafa Bilgin, "Şimdi 2017 1. etap turnuvasını Bodrum’a alarak, bu rekoru tazelemek ve Bodrum’u Guinnes Rekorlar Kitabı’na sokmak istiyoruz" diye konuştu.
Bodrum’un sezon dışındaki dönemlerde bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bilgin, "Bizler Bodrum’da yaşayan insanlar olarak Bodrum’a bu tür etkinlikleri kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye, bilardoda dünyanın en iyi iki ülkesinden biri. Geçtiğimiz yıl tam 15 madalya kazandık ülke olarak. Bu başarıyı Bodrum’la buluşturmak ve devam ettirmek istiyoruz. Bu organizasyon aynı zamanda Bodrum esnafına da Kasım ayında bir soluk aldıracak diye düşünüyoruz. Aileleriye birlikte ilçemize gelecek 400 sporcu, bir hafta boyunca Bodrum’da konaklayacak, yarışacak ve gezecek. Bu anlamda, şampiyonayı tüm Bodrum yarımadası olarak kucaklamamız önemli diye düşünüyorum. Bu sayede, önümüzdeki yıllarda da Bodrum olarak turnuvalara ev sahipliği yapabileceğiz." ifadelerini kullandı.
Mustafa Bilgin, Bodrum’daki turnuvaya Muğla’yı temsilen dört sporcunun katılacağını belirterek, 4-10 Kasım tarihleri arasında İçmeler Ersen Otel’de yapılacak müsabakalara tüm Bodrumluları davet ettiklerini sözlerine ekledi.