“Cevat Şakir’in İzinde Gökova’ya” sloganıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından Gerence (Armonika) Koyu’ndan başlatılan Gökova Koyları Deniz Dibi Temizliği, Büyük Çatı ve Amazon koylarında devam etti.
Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli 11 dalgıç ve dalış eğitmeni Arman Atiktaş gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Selene ahşap teknesi ile katı atık toplama teknesi Venüs katılıyor.
Çatı koyunda, balıkçı teknelerinin bulunduğu alanda yapılan deniz dibi temizliğinde koydan lastik, ağ parçaları olmak üzere 400 kilogram civarında atık çıkarıldı. Bodrum Belediyesi dalgıçlarının sabah saatlerinde başladıkları dalışlara koyda teknelerini demirlemiş olan balıkçılar da destek verdi.
Günün ikinci dalışı ise Amazon Koyu’nda (Börtübet) yapıldı. Dalgıçlar tarafından yapılan çalışma sırasında bölgenin özellikle katı atıklarla çok fazla kirlenmediği tespit edildi.
Mavi yolculuğun 70. Yılında gerçekleştirilen temizlik; Yedi Adalar, Uzun Liman, Küfle, Çam Limanı (Bekar) koylarında yapılan dalışlar devam edecek. Etkinliğin final dalışı, 27 Ekim Perşembe günü mavi yolculuğun sembolik koylarından Kissebükü’nde gerçekleşecek.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon mavi yolculuğun Bodrum turizminin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade ederek, “Bodrum’da turizmin en önemli ayaklarından biri mavi yolculuk. Bodrum’un ve Gökova’nın eşsiz koylarında guletler ile gerçekleşen bu yolculuğun korunması için koylarımızın korunması önemli. Bunun için Bodrum Belediyesi dalış ekibimiz, Gökova’nın eşsiz koylarını temizliyor. Görüyoruz ki koylarımızın çoğu korunmuş ve pırıl pırıl.” dedi.