Analog Atıkları Yönetim Planı kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik “Geri Dönüşüm Semineri” düzenlendi.
Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Atatürk İlkokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Temizlik İşleri personeli İpek Civelek, öğrencilere geri dönüşümün önemiyle ilgili bilgiler verdi. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılmasının gerekliliği ve atıkların geri dönüşüm süreçlerinin anlatıldığı eğitim seminerinde Civelek, “Özellikle geri dönüşüm kutusu, çevrenin korunmasına ve doğaya büyük katkı sağlar ve doğal kaynakların korunmasına etki ederek enerji tasarrufuna da yardımcı olur. Bununla birlikte ekonomiye de katkısı olur çünkü atılan bu maddeler geri dönüştürülebilir durumdadır. Örneğin; bir ton atık kagıdın üretime katkı sağlaması, 4 ton odunun yani en az 10 yılda yetişebilecek 20 ağacın kesilmesini önler” dedi.
Seminerin sonunda okulun önüne getirilen bir geri dönüşüm aracı da öğrencilere tanıtılarak konuya ilişkin uygulamalı bilgiler verildi. Daha çok anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik verilen eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi.