CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 bütçesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi görüşülürken Muğla’nın ulaşım sorunlarını ve açılamayan Göcek Tüneli’ni gündeme getirdi.

Başbakanlık görevini devralmadan önce geçtiğimiz şubat ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da aynı sorunları yönelten Muğla Milletvekili Demir, “Yatağan’da milyon liralara yapılan trompet kavşak var, bu kavşak Muğla Aydın karayolu üzerinden Yatağan’a, Milas’a ve Bodrum’a ayrılıyor. Trompet yani ucube kavşak”hala kazalara sebep olmaya devam ediyor. Bu ucube kavşağı değiştirmek için daha önceki bakanlarla da görüştük, hep ’Evet, düşünüyoruz, görüşüyoruz dediler sonuç ortada bir çalışma yok.
Muğla turizm, tarım kenti fakat özellikle ulaşımda oldukça yetersiz ve ciddi sorunlar var. Sayın Bakan Ahmet Arslan Bey bu komisyonda üyeyken de özellikle Yatağan - Milas’ın yollarını konuşmuştuk. Bu yol birçok ihale ve şirketlerin işi bitirememesi ile sonuçlandı. Turizm güzergâhı olan Yatağan Bodrum yolu, Yatağan çıkışından Eskihisar Kavşağına kadar hala tamamlanamadı. Bu yolun bitmesi için kaç ihale daha yapılması gerekiyor? Devletin parası ile yapılan tünel neden açılamıyor?” dedi.