Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Fikrim Damka, Muğla Valisi Amir Çiçek’i nezaket ziyaretinde bulundu. Kosova Parlamentosu’nda daha önce Tarım Bakanı Yardımcısı ve Sağlık Komisyonu Başkanı ile Tarım Komisyonu Başkanlık görevlerini üstlenen Türk Milletvekili Fikrim Damka son olarak Kosova Parlamentosu Başkan Yardımcısı görevine getirilmişti.
Muğla Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert ile Vali Çiçek’i ziyaret eden Damka, “Kosova ve Türkiye arasında fark yok. Özellikle Ramazan ayında gözü kapalı uçakla Kosova’ya gelen bir Türk vatandaşı kendisini Türkiye’de hisseder. Kosova’da İlker Cömert kardeşimizin girişimleri ile bir kütüphane açtık. Şimdi sırada sportif alanlarda işbirliği yapmak var. Muğla’ya hiç gelmemiştim. İlk defa geldim. Sizleri en kısa zamanda Kosova’ya bekliyorum” dedi.
Vali Amir Çiçek, devletlerin ayrı olmasına rağmen Kosova ile Türkiye arasından tarihten gelen beraberlik ve inanç birliği bulunduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Kosova ayrı bir devlet olsa da bizim aramızda bir kardeşlik hukuku ve inanç birlikteliği var. İki ülke arasındaki bu birliktelik inşallah önümüzdeki süreçte daha da artacak” dedi.
Kosova Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Türk Milletvekili Fikrim Damka, Muğla Valisi Amir Çiçek’e Kosova’nın Prizren şehrinin çerçeveli resmini hediye etti.