Köyceğiz’de geçtiğimiz yıllarda yanan alanlar Dünya Gönüllüler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle ağaçlandırılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından, 10 ilde yapılan fidan dikim etkinliğinin bir tanesi de Muğla Köyceğiz’deki Balıklı mevkisinde “Şehit Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı”nda yapıldı.
Etkinliğe, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Evren Kaptan, Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Köyceğiz orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu ve davetliler katıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yanı sıra Muğla ve Köyceğiz’den gelen ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler ve protokol üyelerinin de katılımıyla yaklaşık 10 dönümlük alana yöreye özgü Sığla ve Çam fidanı dikildi. Öğrencilere Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından dikim öncesi bilgi verildi.
Etkinliğin, 5 Aralık Dünya gönüllülük günü münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edildiğini ifade eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, “Ağaç dikimi faaliyeti gençlerimizin bir sonraki nesillere en iyi şekilde bu duyarlılığı, farkındalığı aktarması anlamında çok önem taşıyor, biz de bu etkinliklere önem veriyoruz. 5 bine yakın ağaç dikilecek. Dolayısıyla bu etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için önemli” dedi.
Ağaçlandırma için seçilen alanın çok büyük anlamı olduğuna işaret eden Serkan Öçalmaz, “15 Temmuz hain saldırı girişiminden ötürü bu alanın seçilmesi bizim için son derece önemli. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Ömer Halisdemir’in ismini aldığı bu alanda etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. O malum günü unutmuyoruz, çocuklarımıza unutturmamak adına, gelecek nesillere bunları aktarmak adına önemli bir organizasyonu burada gerçekleştirmek adına hep beraber altına imza atıyoruz” diye konuştu.