Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B Salonu’nda “Güncel Tıp Eğitimi” isimli panel düzenlendi. Panele Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Aydoğan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencileri ve Muğla Tabip Odası üyeleri katıldı.
Programda konuşan MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Aydoğan, “Muğla’da ilk kez ‘Muğla Sağlığını Konuşuyor’ isimli bir etkinlik düzenleyeceğiz. Büyük katılımlı yapılacak etkinlik ile Muğla’nın sağlık problemlerini ortaya koyarak daha gerçekçi bir yol izleyeceğiz” dedi.
TIPTA HAYAT BOYU EĞİTİM GEREKİYOR
Programda konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. İskender Sayek, güncel tıp eğitimindeki problemleri anlattı. Sayek, “Tıp Fakültesi öğrencileri sisteme uyum sağlanması gerektiğini düşünerek okullarından mezun oluyor. Asıl amaç sağlığın gelişmesini sağlayan ve onu koruyan iyi hekimler yetiştirmek olmalı. Çünkü tıpta bir bilginin ömrü 3,5 yıl. Bugün öğrencilere öğretilen bir bilgi mezun olduklarında değişebiliyor. Bu sorunun önüne geçilmesi için hayat boyu eğitim gerekiyor” dedi.
HER REFORM OLUMLU OLMAYABİLİR
Sağlık sektöründe yapılan yeniliklerin her zaman olumlu sonuçlar doğurmadığını dile getiren Sayek, “Sağlıkta yenilik başlığı altında altyapısı hazırlanmadan bazı yeniliklere gidildi. Bu yenilikler vatandaşın beklentilerini yükseltti. Fakat verilen eğitim ile doktordan istenen arasında uçurum var. Doktordan daha çok hasta bakması ve hata yapmaması isteniyor. Sağlık çalışanlarının darp edilmesinin nedeni bu sistemden kaynaklanıyor” diye konuştu.