Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Salı Pazarı’ndaki vatandaşları, eski Türk filmlerindeki gibi yankesicilik yaparak mağdur ettiği belirlenen 3 kişi tutuklandı.
Muğla Milas’ta her hafta Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda yaşanan yankesicilik olayı, eski Türk filmlerindeki kareleri aratmadı.
Dolandırıcıların gözüne kestirdikleri kurbanların iyi niyetini suistimal ederek, yankesicilik yaptığı tespit edilen 3 şahıs, kolluk kuvvetlerin gerçekleştirdiği operasyonla dün adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre; yankesicilik suçundan birçok olayda sabıkası bulunduğu öğrenilen 63 yaşındaki S.S., pazarda alışveriş yapan bir kurbanı gözüne kestirerek kendi düşmüş gibi yere yığılıyor. Yere düşen yaşlının yankesici olduğundan haberi olmayan kurban, yere düşen yaşlı adama yardım ettiği sırada diğer yankesiciler İ.G. (57) ve D.A. (52) tarafından cebindeki paraları alıyor.
Milas’ta bir bankadan maaşını çektikten sonra pazar alışverişi yapan bir vatandaş, cebindeki bin 200 lira paranın yankesiciler tarafından çalınması üzerine polise başvurdu. İhbarı değerlendiren polisler, konuyu araştırdı. Ekipler, insanların iyi niyetini suistimal suçundan yankesicilerden S.S.’yi pazarda yakaladı. Olay yerinden kaçan İ.G. ve D.A. ise Aydın’a bağlı Söke ilçesinde kıskıvrak yakalandı.
3 şüpheli, hırsızlık suçundan ve iyi niyeti suistimalden çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.