Muş Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, ilçeye kazandırdığı yeni ziraat odası binası ile ilçe halkına vefa borcunu ödedi.
Yıllardır Malazgirt’te Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Tahsin Kılıç, hazırladığı proje ile 12 Eylül Caddesi üzerinde yeni bir bina satın alarak ilçe halkına olan vefa borcunu ödediğini belirtti. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, bölge insanına önem veren ve yardımlarını esirgemeyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a çok teşekkür ettiğini ifade etti. Başkan Kılıç, “Biz Malazgirt Ziraat Odası olarak uzun yıllardır bir mücadele veriyoruz. 2001 yılında kurduğumuz odanın başkanı olarak çiftçilerimize hizmet ediyoruz. Odamızın hiçbir şeyi yoktu, ilk açtığımız dönemlerde. Her şeyini sıfırdan dişimiz ve tırnağımızla yaptık. Allah’a hamd olsun şimdi kendi binamızda hizmet verecek duruma geldik. İlçe halkımız ve çiftçilerimize vefa borcumuz olarak bir hizmet binası aldık. Bu yaptığımız hizmet tarihe geçecek bir hizmettir. Aldığımız binamızın alt katında çiftçilerimize hizmet için dizayn ettik. İkinci katımız idare yönetim yeri olacak. En üst katımızda da 450 kişilik bir konferans ve toplantı salonu yapacağız. En üst katımızın da ihalesi bitti. İnşallah önümüzdeki yıl her şeyi bitmiş bir halde Malazgirt çiftçisiyle birlikte açılışını yapacağız" dedi.
Malazgirt Ziraat odası yeni yerine taşındı
Geçici olarak yeni yerlerine taşındıklarını ifade eden Başkan Kılıç,” şimdilik en alt katımızda çiftçilerimize hizmet vermeye başladık. İnşallah önümüzdeki yıl tam teşekküllü bir şekilde hizmet vermeye başlayacağız. Bilindiği üzere ilçemizdeki çiftçilerimiz zor şartlar altında görev yapıyor. Bizim oda olarak pancar üretimi yapan çiftçi kardeşlerimize uygulanan kotanın sona ermesi için tüm girişimlerimizi yapacağız. Şimdi tek hedefin pancar çiftçilerimize uygulan kotanın sona ermesi olacaktır. Bilindiği üzere ilçemizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.”dedi.
"Avrupa Birliği projelerine daha yoğunluk verin"
Avrupa Birliği projelerine yoğunluk verilmesini isteyen Kılıç,” çiftçilerimize özellikle Avrupa Birliği projelerine yoğunluk vermesini istiyorum. Bu projelerden her kesin faydalanmasını istiyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında herkesin modern projeler hazırlamasını istiyoruz. Çünkü bu projelere gelen paraların hepsi hibedir. Bu hibeleri art niyetle değil de gerçek niyetle kullanıp ülkemize ve ilçemize hizmet edelim. Bu hibe desteklerini kaçırmayalım, başvuralım. Ayrıca yeni yerimizde çiftçilerimiz için proje danışma ofisi de kuracağız. bu kuracağımız proje birimizde tüm çiftçilerimize proje hazırlama konusunda yardımcı olacağız" dedi.