Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerine yönelik “Türkiye’de Hukuk” konulu seminer verdi.
Muş Alparslan Üniversitesi Erdoğan Bektaş amfisinde gerçekleştirilen seminere MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez tarafından verilen seminerde, Türkiye’de hukuk sistemi, yapısal sorunlar, güncel hukuki tartışmalar, ceza hukuku sistemi ve hukuk-ahlak ilişkisi başta olmak üzere birçok hukuki konu ele alındı.
Hukuk ve ahlak ilişkisinin çok önemli olduğunu belirten Başsavcı Sönmez, “Karar mekanizmasında yasalar etkili oluyor ama en önemli husus bireyin ahlaki bir hassasiyete sahip olmasıdır. Böylece hukuk mekanizması, işlevsellik açısından daha etkili olabilir. Hakimler, kararlarını millet adına verirler. Hukuk sadece yasalardan değil toplumsal tepkilerden de etkilenebilir. Türkiye’de medyaya taşınan hukuki tartışmalar davalar üzerinde baskılar oluşturabiliyor ve hukuki davaların tartışılması gereken yer medya değildir. Hukuki süreçte sosyologların aktif olarak görev alması gerekir. Özellikle son dönemlerde adalet mekanizmasında sosyologlar daha fazla istihdam edilmeye başlandı” şeklinde konuştu.
Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.