Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kalkınma planı kapsamında Şanlıurfa ve Adana illerine teknik gezi düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 10. Kalkınma Planı, Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı, ’Çiftçi Eğitim Faaliyetlerinin Çeşitliliği Artırılacak ve Yaygınlaştırılacaktır’ başlıklı eylem planı kapsamında Şanlıurfa ve Adana düzenlenen geziye Muş İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sami Akan, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Abdülmelik Taş ile teknik personellerin yanı sıra çiftçiler katıldı. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Aydın’ın eşlik ettiği Şanlıurfa gezisi kapsamında Atatürk Barajı gezildi. Baraj gezisinin ardından basınçlı sulama sistemleri ve Türkiye’deki uygulamaları, yenilenebilir enerji sistemleri, güneş enerjisi ile çalışan sulama sistemleri, Center pivot basınçlı sulama sistemlerinin uygulandığı TAYEM Müdürlüğü GAP Enstitüsü gezildi.
Yapılan teknik gezinin son derece faydalı olduğunu kaydeden Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, çiftçilerin sulama konusundaki teknolojik gelişmeleri yakından görme fırsatını bulduğunu ifade etti. Gündoğdu, "Dünya her geçen gün gelişiyor. Bu durum tarım sektöründe de aynı şekilde baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Ortada bir gerçek var ki tarım sektörü hiçbir zaman güncelliğini ve önemini yitirmeyecektir. Bu durumda. Muş çiftçisi kendini yenilemeli aksi takdirde her geçen gün rekabet gücünü yitirecektir. Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada rekabet edebilmenin ilk şartı budur. Biz de çiftçilerimizin bu işi daha profesyonelce yapmalarını sağlamak maksadıyla eğitim çalışmalarımızı daha da hızlandırdık" diye konuştu.