İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanlığı hizmet binası törenle açıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen ’Kültür Evim’ projesi kapsamında yapılan hizmet binasının açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü ve İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile davetliler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, İlim Yayma Cemiyetinin vatanına, milletine ve inancına sadakatle bağlı nesiller yetiştirdiğine söyledi. Yetişen bu nesillerin asla kimseye borçlu olmadığını ve hiçbir zaman hangi makam ve mevkiye gelirse gelsin hiç kimsenin minnet borcu hissetmediği bir teşkilattan söz ettiklerini dile getiren Vali Yavuz, "Bu teşkilatı kıymetli kılan şey, yapılan hayırları ve hizmetlerin tamamen Allah rızası gütmesidir. Hiçbir kişiye ve kuruma ittihat ya da bağlılık içinde yapılmamış olmasıdır. Bu yüzden hem kendi evladımı hem tüm yakınlarımı da özellikle yurtlarda barınması konusunda teşvik etmişimdir. Dolaysıyla SODES kapsamında burayı destekliyoruz" dedi.
Geçmiş dönemde paralel yapının SODES kaynaklarına tasallut ettiğini ve bu paraları hizmette kullanmadığını, sahte tapular ve belgelerle bu işleri amacından saptırdığını vurgulayan Yavuz, "Bununla ilgili operasyonlar yaptık. Bu konuda usulsüz işlemleri bulunanların da bir kısmı cezaevinde. İlim Yayma Cemiyetinin farkı da bu verilen kaynakları hizmete döndürmesidir. İhtiyacımız olan şey Kur’an ve Hz. Peygamberi esas alan bir nesli ortaya koymamız gerekiyor. Nu neslin mutlak surette referansı Hz. Kur’an olmalı. Böyle bir nesil inşa edebilirsek, sanıyorum İslam dünyasındaki bu kaosu, kanı ve gözyaşını bir nebze dindirebiliriz diye düşünüyorum. Burada yetişen kardeşlerimiz devletin her kademesinde görev alacak; vatanına, milletine, dinine ve ülkesine hizmet edecektir" diye konuştu
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ise, hep birlikte devletin ve milletin hizmetinde olduklarını söyledi. Tülün, "65 yıl öncesinden yola çıkan büyüklerimiz burada yapılan çalışmalarla sadece devletimize, milletimize yardımcı olmaktan başka hiçbir düşünceyi kafalarına, gönüllerine, hedeflerine koymadı. O günlerin ihtiyacı olan imam hatip okullarını yakalama, yaşatma, kurma, geliştirme, öğrencilerine sahip olmayla başlattıkları bu kutsal kervan, bugün bütün gençliği kuşatacak şekilde çalışmalarla yine devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde çalışmalarını sürdürüyor. Hep beraber bu hayırlı işlere inşallah katkı vermeye devam edeceğiz. 81 vilayette 91 ilçede 170 civarında şubemizle hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda yaklaşık 170 faal olan yurdumuz var. Çok kısa sürede 50’ye yakın yurdumuz da devreye girecek. 30 bin öğrenciyi barındırıyoruz. Ancak hedefimiz 50 bine doğru gitmektir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından binanın açılışı yapıldı.