29 Eylülde kampanya dönemini açan Muş Şeker Fabrikasında işlenen 100 bin ton pancara karşılık 12 bin tonun üzerinde kristal şeker üretildi.
Bu yıl geçen yıla oranla 50 bin ton daha fazla pancar işleyecek fabrikada çok önemli bir aksaklık yaşanmadığını Şeker-İş Sendikası Başkanı Fikret Sancar, personel eksikliği yüzünden çalışanların hafta tatili kullanamadığını söyledi. Bu durumun iş kazaları riskini arttırdığını dile getiren Fikret Sancar, "Çalışanlar ekmek uğruna verdikleri bu fedakarlık için şikayetçi değiller. Bilakis ülke adına üretim yapmanın hazzını duymaktadırlar. Önümüzde ki yıl çok emekli vereceğimiz için bu kadro ile kampanya yapmanın çok güç olacağı eleman takviyesinin şart olduğu, Pek çok istasyonda taşeron marifeti işlerin yürütülmesi hem verimsizlik, hem risk, Hem de kanuna aykırı olduğu yetkililerin bilgisi dâhilindedir" dedi.
Pancar söküm makinelerin hızla geliştirilmesi ve yaygınlaşması sonucu kısa sürede pancarı sökümünün yapıldığını dile getiren Sancar, "Dolayısıyla çiftçimiz erken söküp fabrikaya getirdiği pancarın alınmasını talep etmektedir. Ara ara eylemlerin yaşandığı, çiftçimizin birbirini incittikleri hadiseler bu sebeptendir. Oysa silolarımız bölge kantarlarımız tamamen dolmuş durumdadır. Fabrikamızın belli bir kapasitesi olup bu kapasitenin üzerinde pancar işlenmektedir. Çiftçimizin erken pancar teslimi yığılan pancarın çürüme riskini beraber getirmektedir. Böyle bir durumda da pancarda şeker oranı kayıp hale gelecektir. Ülke ekonomisine kayıp sayılacak bu durumda çiftçilerimizden anlayış ve destek bekliyoruz. Bu günlerde toprakta bekleyecek pancar daha çok şeker tutacak ve çiftçi kardeşlerimizin kazançlarına yansımış olacaktır. Böyle devam etmesi durumunda fabrika yönetimince köylerimize bir takvim çerçevesinde söküm yaptırması en sağlıklı yol olacaktır" ifadelerini kullandı.