Pamir Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemşit Horasan, beraberindekilerle Muş’un Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı’yı makamında ziyaret etti.
Başkan Cemşit Horosan, yardımcısı Murteza Dirlik ve Malazgirt ilçesinde her yıl düzenlenen 26 Ağustos törenlerinde Sultan Alparslan ve askerlerini canlandıran Kırgızlı Kenan Aytaç, kaza yaptıktan sonra göreve başlayan Kaymakam Kırlı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten son derece memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Kırlı, 26 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine her yıl katılan Van’ın Erçiş ilçesi Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız Türk’lerinin ziyaretlerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, misafirlerine teşekkür etti. Kaymakam Kırlı, “Kırgızistan’dan gelip ülkemizde yaşayan ve ülkemizin birer evladı olan kardeşlerimizin ziyaretleri bizleri hayli memnun etti. Her yıl 26 Ağustos törenlerinde bizleri yalnız bırakmayan Kırgız Türk’ü kardeşlerimiz, kaza sonrası bizleri hatırlayıp ziyaretlerimize gelmeleri bizi gururlandırdı. Büyük Sultan Alparslan’ın öz torunları olan bu kardeşlerimizin ziyaretlerinden dolayı, başta Pamir Dernek Başkanı Cemşit Horasan ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Cemşit Horasan ise, Malazgirt ilçesini kendi öz vatanları gibi gördüklerini belirterek, “Buraya her yıl 26 Ağustos’ta gelip büyük Türk Sultanı Alparslan’ı ve askerlerini canlandırıyoruz. Bunu yaparken çok başka duygular içine giriyoruz. Atalarımızın ve ecdadımızın görkemli sultanı, Sultan Alparslan’ın torunları olarak burada olmaktan son derece mutluyuz ve gururluyuz. İlçe Kaymakamız Sayın Soner Kırlı’yı makamında ziyaret etmek ve geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek için burada bulunuyoruz. Bizleri makamında misafir eden Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyor, acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Kaymakam Soner Kırlı’ya Kırgız Türk’lerine özgü kalpak hediye edildi.