Muş’un Varto Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulması için yer arayışları devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Allahverdi Kaner, Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’i makamında ziyaret ederek, kendilerine ilçenin nüfusuna göre en az bin metrekarelik bir yer tahsis edilmesi konusunda yardımcı olmalarını istedi. Vatandaşların artık Muş’a gitmeden sosyal ve diğer işlemlerini Varto ilçesinde direkt yapmaları için Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünü kuracaklarını belirten Kaner, Başkan Çetin’in kendilerine yardımcı olmasını istedi.
Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin ise, Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğünün açılmasının vatandaşları masraftan kurtaracağı gibi günlük olarak kendi işlemlerini ilçe merkezinde rahat bir şekilde yapabileceklerini kaydetti. Yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını da belirten Çetin, Varto Belediyesinin kullanmış olduğu yeni belediye binasının üst katında bulunan Savuşka Kadın Merkezinin yerini vereceklerini düşündüklerini kaydetti.