Muş Valisi Seddar Yavuz, ’Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.
Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda öğrencilere hitap Vali Seddar Yavuz, insanın kapasite ve potansiyelini iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Herkesin bu doğrultuda kendisine yön çözmesi gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, "Hangi mesleği yapabileceğinizi araştırın. Ben inanıyorum ki bu salonda doktorluk, mühendislik, hâkimlik, savcılık, öğretmenlik yapacak; iyi insan, iyi vatandaş olacak çok sayıda gencimiz var. Kıymetli gençler başta kendinize, sonra ailenize, vatanınıza ve milletinize faydalı insanlar olarak hizmet etmek hedefiniz olsun. Hepinize derslerinizde ve hayatlarınızda başarılar diliyorum" dedi.
Öğrencilere mülki idari amirliği mesleği hakkında da bilgi veren Vali Yavuz, daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
Daha sonra okul idareci ve öğretmenleriyle de bir araya gelen Yavuz, "Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz sizlerden gençlerimize ve çocuklarımıza hayatları boyunca rehber olabilecek paradigma listeleri hazırlanmalarında yardımcı olmanızı rica ediyorum. Sizlere öğrencilerinizle birlikte başarılar diliyorum" diye konuştu.