Muş Valisi Seddar Yavuz, kış mevsiminde yaşanacak olumsuzluklarla karşılaşılmaması için genelge yayımladı.
Vali Seddar Yavuz imzasıyla kamu kuruluşlarına gönderilen genelgede, meteorolojik hava koşullarından kaynaklanan herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği bildirildi. Genelgede şu ifadelere yer verdi:
"Önümüzdeki günlerden itibaren mevsimsel değişikliklerle yağışlı ve soğuk bir döneme girileceğinden başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tertip ve hazırlıklarını tamamlayacaklardır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiler ve gerçek şahıslar kullandıkları binaların çatılarında biriken kar ve buz kitlelerini belli aralıklarla temizleyecek ve veya temizlettireceklerdir. Çatıda biriken kar kalınlığı binaya ve söz konusu binanın saçakları altında geçen vatandaşlara ve araçlara zarar vermeyecek şekilde kontrol edilerek rutin kar temizlemeyi ihmal etmeyeceklerdir. İlimiz genelindeki iş yerleri ve binaların çatılarında biriken kar ve buz kitleleri kaldırımlarda yürüyen vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaktadır. Bundan kaynaklanabilecek tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla, iş yerleri ve binaların çatılarında biriken kar yığınları ve saçaklardan sarkan buz kitleleri temizlenirken vatandaşın can güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde tedbirler alınacaktır."
Özellikle şehir merkezlerinde karla mücadele sırasında, vatandaşların araçlarını karla mücadele yapan ekiplerin çalışmalarını engellemeyecek şekilde park etmeleri istenilen genelgede, "İl ve ilçe merkezleri ile bağlı köylerinde planlanan kar mücadelesinin aksatılmadan yürütülebilmesi için vatandaşlarımız asılsız ihbarlardan kaçınacaklardır. İl genelinde kış mevsiminde tüm ticari ve hususi araçlar kış lastiği (kar tipi) kullanacaklardır. Belirtilen tedbirleri uygulamayan veya engelleyenler hakkında, ilgili kanunlar hükümlerine göre cezai işlemler uygulanacak olup, belirtilen esasların yürütülmesinden belediye başkanlığı ve il emniyet müdürlüğü koordineli olarak görevli ve sorumlu olacaklardır" ifadelerine yer verildi.