Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş Bulanık Baş Mühendisliği, tüketicilere kesintisiz ve kaliteli elektrik sağlamak amacıyla kar kış demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 17 arıza personeli ve 3 araçla hizmet veren VEDAŞ, gece gündüz demeden kilometrelerce yol kat ederek arızalara müdahale ediyor. VEDAŞ Bulanık Baş Mühendisliği Şefi Filit Alataş, vatandaşların mağdur olmaması için arıza giderme ekiplerinin kar kış demeden yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Ekiplerin zamanında müdahalesi ve başarılı çalışmalarıyla ilçe merkezi başta olmak üzere köylerde elektrik kesintilerinin önüne geçtiklerini belirten Alataş, çalışmaların bundan sonra da aralıksız süreceğini belirtti.
Bulanık merkez ve köylerde enerji nakil hatlarının ve trafoların yıllık periyodik bakımlarının kar yağmadan yaptıklarını belirten Alataş, “Biz VEDAŞ Bulanık İşletme Şefliği olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece gündüz, kar kış demeden çalışıyoruz. En ücra köylere bile ekiplerimiz zorlu kış şartlarını aşarak arızalara anında müdahale ediyorlar” dedi.
Yerleşim yerlerindeki birçok ağacın elektrik tellerine teması sonucu arızaların meydana geldiğini söyleyen Alataş, vatandaşlardan elektrik arızalarına sebep olan bu ağaçların kesmelerini veya kendilerinin kesmeleri için müsaade etmelerini istedi.
Kaçak elektrik kullanımının da çok yaygın olduğunu ifade eden Alataş, “Bulanık’ta kaçak elektrik kullanımı çok fazla. Hem kaçakçılık hem de kaçakçılıkta israf oluyor. Yani kaçak kullandığı elektriği ihtiyaçtan fazlasını da israf ediyor. Bu maliyeti daha da artırıyor. Aynı zamanda kaçak elektrik kullanımından dolayı hatlara daha fazla yükleme yapıldığı için arızalar da daha fazla meydana geliyor” ifadelerini kullandı.