Geçen Ocak ayı içerisinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanlığına seçilen, Recep Taylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rize’deki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MÜSİAD’ın şube binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, Rize Şubesinin 5’inci başkanı olarak görevi devralan Başkan Recep Taylan yapılan tanışmanın ardından toplantının açılış konuşmasında, Öncelikli olarak Rize’nin sorunlarını, yapılması gereken öncelikli işlerin kayıt altına alındığı ajandasının olması gerektiğini, göreve gelen yöneticilerimizin kayıtlı sorunlar üzerinden işe başlamaları gerektiğini söyledi.

Başkan Recep Taylan’ın toplantıdaki konuşmasında, “Rize Organize Sanayi Bölgesi Rize’nin Can Damarı Olacaktır ”dedi.

Başkan Taylan, “Göreve geldikten sonra kurumsal anlamda yönetim kurulumuzla birlikte ilk ziyaretimizi Rize Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirdik. Ovit Tüneli, Lojistik Merkez gibi önemi yatırımların tamamlanmasıyla gerek coğrafi konumu itibariyle gerekse Rize’nin sanayisiyle de gelişen kalkınan bir şehir olmasını sağlamasıyla, Karadeniz Bölgesi’nde stratejik öneme sahip olacak olan, Rize Organize Sanayi Bölgesi’ni önemsiyor ve aktif ve randımanlı çalışması için MÜSİAD olarak bizler elimizden geni yapıyoruz.  Tespit edilen sorunların dışında OSB’de yatırım yapan iş adamlarıyla görüşülerek dernek olarak rapor hazırlıyor ve çözümü konusunda ilgili mercilere hazırlanan raporumuzu sunacağız. ”dedi.
 
Başkan Taylan,” Anayasa Değişikliği İçin Son Sözü Millet Söyleyecek”

Müsaid’ın çiçeği burnunda Başkanı Taylan,“I6 Nisa’da beşeri sistemde yapılacak Anayasa değişikliği için son sözü millet söyleyecek. Bu değişiklikte ülkemizin önündeki yüzyıllık hedeflerine ulaşması için önemli bir eşik olacak. Bu eşikten başarılı bir şekilde ülkemiz geçmesini temenni ediyoruz. Biz Rize MÜSİAD olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde “Evet” diyeceğiz. 1982 yılında yine bir Anayasa Referandumu oylanmıştı. O günkü “Evet” farklıydı. Bu günkü “Evet çok farklıdır. Bana göre iki evet arasında siyah ile beyaz arasındaki fark kadar fark vardır. Bizde kurum olarak Evet ile hayır arasındaki farkı daha iyi anlamak ve anlatmak adına Nisan ayının ilk haftası MÜSİAD’ın önceki dönem genel  başkanı Dr. Ömer Bolat’ın onur konuğumuz olacağı konferans yapmayı planlıyoruz. “dedi
 
Başkan Taylan, ”Dünya Cenneti Rize’mizi Mevsimlik İl Olmaktan Çıkmalıyız”

Başkan Recep Taylan,”İlimizde turizmin gelişmesi için kurumlarımızla ortak projeler üretmelidir. Turizm denildiğinde sadece yaz turizmi akla gelmemelidir. Mevsimlik il olmaktan çıkmalıyız artık. Yaz aylarında yoğun turist çeken Rize artık yaylarımız ve coğrafi konumuz sebebiyle sonbahar ve kış mevsiminde de ilgi görmeye başladı. Bunu fırsata çevirip kış turizmine gereken önemi vererek bu alanda yatırım yapılmadır.  Ayder’de yapılacak yatırımın haricinde İkizdere Vadisinde Ovit Dağı Kayak Merkezi’nin bir an önce gündeme alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor.
İlimizde buna paralel olarak mevcut olan altyapı yeterli değildir. Havalimanı projemizin yapımına başlanıyor ve Karadeniz’de ilk olacak 7 yıldızlı 1 tane 5 yıldız otellerimizin tamamlandığında önemli ölçüde alt yapımızı rahatlatacaktır. ”dedi.
 
Taylan, ”Çay Rize’nin Vazgeçilmezidir.”

Başkan Taylan; “Rize demek çay demektir. Çayımıza gereken önemi vermek durumundayız. Rize Ticaret Borsamız öncülüğünde yapılacak çay çarşısıyla çayımızın çeşitleneceği ve markalaşma yönünde önemli bir aşama kat edeceği düşüncesindeyim. Bu anlamda yapılan projeyi destekliyoruz.

İlimize gelen turistlerin ilk uğrak yerleri şehrin sembol yerlerinden olan Rize Kalesi ve Ziraat Botanik Çay Bahçesi’dir. Bu alanların özellikle yaz aylarında işletme kaynaklı ihtiyacı karşılayamamaktadır. Rize’nin kültürünü yansıtan bu gibi işletmelerin daha profesyonel bir hizmet anlayışıyla ve turizm işletme tecrübesi olan kadroyla hizmet kalitesini artırarak yönetilmesi gerekir. Ç.Rizespor Şehrimizin önemli değerlerinden birisidir. Ç.Rizespor’a desteğimiz güçlü bir şekilde devam edecektir. Futbol ‘un şehirlere ekonomik anlamda, tanıtım anlamında ve sosyal anlamdaki katkısının küçümsenemeyecek kadar büyük olduğu bir aşikardır. Bunun bilinciyle MÜSİAD olarak üyelerimizle birlikte gerek türbinlerde gerekse çeşitli platformlarda elimizden geldiğince takımımızın yanındayız. Ben bu sezonda ÇAYKUR Rizespor’ un süper lige kalacağına inanıyorum. Eğer Rize’nin marka bir şehir olmasını istiyorsak bunun ÇAYKUR Rizesporsuz olmayacağını bilmeliyiz ve takımımıza gereken desteği vermemiz gerekiyor.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI