Niğde İl Genel meclisinde yaşanan gerginlik sonrası bugün Ak Parti Çiftlik İlçesi meclis üyesi Durmuş Ali Palta, CHP İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz’dan özür diledi.
Niğde İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz, söz aldığı sırada Ak Parti Çiftlik İlçesi meclis üyesi Durmuş Ali Palta tarafından sözü kesilerek ‘Senin liderin PKK’lı değil mi?’ sözlerinden sonra gerginlik çıkmıştı. İl Genel meclisinin bugünkü oturumunda AK Partili Palta sözlerini geri alarak özür diledi. Toplantıya CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve Merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı’da katıldı.
Toplantıyı açan Niğde İl Genel Meclis başkanı Bülent Küçüktuna AK Partili Palta’ya söz verdi. Palta, ‘Sayın Başkanım, değerli meclis üyelerim, misafirler, basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Dünkü konuşmamızda yanlış sözlerimizden dolayı özür diliyorum arkadaşlarımızdan. Yapacağımız bu kadar.’ dedi.
Özür dileyen meclis üyesine teşekkür eden CHP’li Rasim Yılmaz ise, ‘Dünkü sert tartışmanın sonucunda ağabeyimiz, büyüğümüz özür dilemiştir. Biz kendisine ve bütün il genel meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün beni burada yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi Niğde il başkanıma ,merkez ilçe başkanıma ve başkan yardımcıma çok teşekkür ediyorum. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi biraz önce bahsettiğiniz hizmetler noktasında yine doğru bulduğumuz işlerde yanınızda olmaya devam edeceğiz. İl Özel İdaresine, Niğde İl Genel meclisine gerekli katkıyı her zaman yapacağız teşekkürler saygılar.’diye konuştu.
Palta’nın özür dilemesinden sonra konuşan Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ise, ‘Teşekkür ediyoruz Durmuş Ali bey. Değerli arkadaşlar bizim meclisimiz Türkiye’nin ilk üç genel meclisi arasında yer almakta, yani burada tüm kararlarımız oy birliği ile çıkar devletten. Almış olduğumuz yatırımlar çok yüksek oranda yatırıma dönüştürebilen bir il özel idaresine ve meclisine sahibiz. Meclisimize gölge düşürecek tutum ve davranışlarda bulunmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada örnek proje ve hizmetlerle meclisimizin gündemde olması gerektiğini ifade ediyorum, zaten öyleydi ama ufak tefek tartışmalar olabiliyor bunu da saygı sevgi hoşgörü çerçevesinde, iyi niyetle çalışmalarımıza devam etmemiz gerektiği düşüncesindeyim.’şeklinde konuştu.