Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, geçen 10 yıllık sürede yapılan sıcak asfaltı 1 yılda yaptıklarını belirterek, “Bu şunu gösteriyor. Altınordu Belediyesi olarak biz 10 yılda yapılanı 1 yıla sığdırmışız” dedi.
Milletiin hayatlarını kolaylaştırmak için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Engin Tekintaş, şu açıklamalarda bulundu: “Altınordu şehir merkezinde hem Ordu Büyükşehir Belediyemiz’in sıcak asfalt çalışmaları var hem de Altınordu Belediyemizin sıcak asfalt çalışmaları var. Sistemli ve koordineli çalışma yürütüyoruz. Alt yapısına yıllardır dokunulmamış, yıllardır göz ardı edilmiş sokaklar, caddeler ve mahallelerde çalışma yürütüyoruz. Altınordu Belediyesi olarak biz 2016 yılı için 30 km’lik sıcak asfalt planlaması yapmıştık. Bunun şuana kadar 26 km’sini yapmışız. Ekiplerimizin belirlediği aciliyet sıralamasına göre bir plan çizmişiz, bu plana ve programa göre çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda Cumhuriyet, Karşıyaka, Akyazı, Durugöl, Bucak, Şirinevler, Bahçelievler, Bucak Mahallesi’nde belirlenen ve alt yapısı tamamlanan sokaklarda çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ancak, alt yapı çalışması yapılacak olan mahalle ve sokaklarımıza ise alt yapı çalışması tamamlandıktan sonra gireceğiz. Bu biraz zaman alıyor. Ancak bu şehrin geleceğini yeni inşa ediyoruz. Bizim sıcak asfaltta hedefimiz 5 yıllık süre tamamlandığında yapılan 90 km’lik bir sıcak asfaltı milletimizin hizmetine sunmak olacaktır.”

“Geçmiş 10 yıllık sürede yapılan sıcak asfaltı biz 1 yılda yaptık”
Geçmiş 10 yıllık sürede yapılan sıcak asfaltın 20 km olduğunun altını çizen Başkan Engin Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak sadece 2016 yılında 25 km sıcak asfaltı milletimizin hizmetine sunduk” dedi. Başkan Engin Tekintaş şunları söyledi: "2004-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı yapmış olan arkadaşımız geçmiş 10 yılda bu millet için toplam da 20 km’lik sıcak asfalt yapmış. Altınordu Belediyesi olarak biz 1 buçuk yılda 25 km sıcak asfaltı bitirerek milletimizin hizmetine sunduk. Bu şunu gösteriyor. Altınordu Belediyesi olarak biz 10 yılda yapılanı 1 yıla sığdırmışız. Aynı şekilde Ordu Büyükşehir Belediyemiz de yine Altınordu sınırları içerisinde şehir merkezine 20 km’den fazla sıcak asfalt çalışmasını hayata geçirmiştir. Hem Ordu Büyükşehir Belediyemiz hem de Altınordu Belediyemizin şehir merkezine yaptığı sıcak asfalt çalışması toplamda 50 km’nin üzerindedir. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile el ele kol kala bu kentin tarihini yeniden yazıyoruz. Yıllardır alamadığı hizmetleri alması için canla başla mücadele ediyoruz. Milletimiz de bunları görüyor, bunları gördükçe de yapılan çalışmaları taktir ediyor ve bizlere olan desteği her geçen gün artırarak devam ettiriyor” diye konuştu.

“Baskı beton kaldırım çalışması”
Yollar araçların, kaldırımlar yayaların sözünden asla taviz vermediklerini ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “Mahalle ayrımı gözetmeksizin baskı beton kaldırım çalışmamızı yapıyoruz. Özellikle alt yapı çalışmasını bitirdiğimiz mahalle ve sokaklarımızda baskı beton kaldırım çalışmamızı görme engelli vatandaşlarımızı da düşünerek yapıyoruz. Şu ana kadar yapılan alanlar için vatandaşlarımızdan büyük taktir ve teşekkür aldık. Bu çalışmalarımız alt yapısı tamamlanan her mahallede istisnasız yapılacak” açıklamasında bulundu.

“Beton yol çalışmasında rekor kırdık”
72 mahalleye 94 km’lik bir beton yol çalışmasını tamamladıklarını ifade eden Başkan Engin Tekintaş “Bizim için hayal olmayan ve hedef olan beton yol projesini hayata geçirdik. 72 mahallede yapımına başladığımız beton yol çalışmasının ilk etabı olan 94 km’lik bir kısmını milletimizin hizmetine sunduk. Bunun haricinde vatandaşımızla yaptığımız çalışmalar ile bu rakam 105 km buluyor. Bu bizim için bir rekor. Yaptığımız beton yollar sayesinde hem milletimizin yol sorununu çözüme kavuşturduk, hem de milletimizin ulaşım konforunu yükselttik. Beton yol çalışmasında 2017 yılındaki hedefimiz 50 ila 55 km 2018 yıllarında da yine 50 km’lik bir beton yol projemiz var. Bunu bu millet hak ediyor. 5 yıllık süre bitiminde Altınordu Belediyesi olarak toplam da 210 km’lik beton yolu tamamlamış olacağız” dedi.

“V kanal çalışması devam ediyor”
Yolların kalitesini artırmak için V kanal çalışmasını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Engin Tekintaş, "Beton yol çalışmamızı tamamladığımız yol ağlarında V kanal çalışmamız devam ediyor. Şu ana kadar 25 km’ye yakın V kanal çalışmamızı oldu. Bu çalışmalarımız devam edecek. Beton yol çalışmamışını yaptığımız her mahallemizde V kanal çalışmasını yaparak milletimize daha kaliteli yollar teslim edeceğiz” diye konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Altınordu Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk, "Azimli çalışmasından dolayı başta Altınordu Belediye başkanı Engin Tekintaş ve Başkan Yardımcılarına teşekkür ederken, yapılan çalışmaların Ordu’nun kaderine değiştiren çalışmalar olduğunu” ifadelerini kullandı.