Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geliri ve nüfusu en az Büyükşehir olmalarına rağmen, başarı skalasında ilk 3’te yer aldıklarını, seçim döneminde 52 proje için söz verdiklerini ancak 65 projenin çalışmasının sürdürüldüğünü açıkladı.

“25 yıl garantili asfalt yapıyoruz”
Altınordu, Fatsa ve Ünye’nin diğer ilçelerden farklılıklarının olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, doğal gaz çalışmasının olduğu her noktada alt yapı imarının da yapıldığına dikkat çekerek, “Biz 25 yıl garantili asfalt yapıyoruz. Yaptığımız bu yolları, daha sonra bir başkası sökemeyecek” diye konuştu.

“3 yılda 41 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı yaptık”
AKSA Doğalgaz firması tarafından, 2007-2014 yılları arasında Ordu’ya 30 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ve Büyükşehirle 3 yılda bu rakamın 41 milyon TL’ye çıkarıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “2017’de doğal gaza ayırdığımız bütçe 11 milyon TL. Büyükşehir olarak, yine aynı yıl Fatsa’ya 47 km sıcak asfalt dökeceğiz ve bu rakam 2018 yılında bunun 1.5 katı olacak” şeklinde konuştu.

“19 ilçede çöp sorununu çözdük”
Büyükşehir olmadan önce, 32 yıl boyunca şehrin merkezine çöp döken bir iradenin olduğunu ancak Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çöp sorununun 19 ilçede, 13 ayda çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Fatsa’ya çöp dökülmeyecek. 19 ilçenin çöpü Ünye Çimento’da toplanacak. Dolayısıyla biz, çöpten gelir elde eden bir Büyükşehir Belediyesi olacağız” açıklamasında bulundu.

“Sel afetinde uğradığımız zararın maliyeti 120 milyon TL”
2016 yılında özellikle ulaşım noktasında yapılan çalışmalarda yüzde 20 rötarlı gidildiğini belirten Başkan Yılmaz, Temmuz ayında yaşanan sel afetinde 250 mahallenin hasar gördüğünü, 35’e yakın köprünün yıkıldığını ve bu sebeple 2 ay boyunca tüm ekipleri sel felaketinin yaşandığı bölgelere yoğunlaştırdıklarını ifade ederek selde uğradıkları zararın toplam maliyetinin yaklaşık 120 milyon TL olduğunu kaydetti.
Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin geliri ve nüfusu en az Büyükşehir olmasına rağmen, başarı skalasında ilk 3’te yer almasının süreci iyi yönetmekten ve il dışında yapılan hemşehri buluşmalarının olumlu geri dönüşlerinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.