Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ekim ayı ilçe müftüleri toplantısı gerçekleşti.
Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun başkanlığını toplantıya 20 ilçe müftüsü katılırken, toplantının ana gündemi müftülük bünyesinde açılan 4-6 yaş grubu Kur’an kursları oldu.
İl müftülüğü ile ilçe müftülükleri arasında koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak ve yeni gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunmak, ayrıca hizmette etkinlik ve verimliliği en üst seviye çıkarmak amacıyla her ay düzenlenen ilçe müftüleri toplantısı bu ay Fatsa İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde yapıldı.
Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İlçelerimizle birlikte koordineli çalışıyoruz. Hizmette verimlilik kalitesinin artırmak için bu toplantılarımızı her ay farklı ilçelerimizde yapıyoruz. 4-6 yaş grubu Kur’an kursları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımız önemli derecede projeleri başlattı ve burada bizlerde yürütüyoruz. Ayrıca Ordu Üniversitemizi kazanıp KYK’lara yerleşemeyen öğrencilere Ordu İl Müftülüğü olarak destek veriyoruz. Bu destek kampanyasında başarılı olduk. Ordu genelinde 155 öğrencimiz bizim diyanet evlerimizde kalıyorlar. Her bölümden öğrencilerimizi bu evlerde kalıyorlar. Bu öğrencilerimizin hiç birinden aylık almıyoruz. Durumu müsait olmayan öğrencilerimizi burada barındırıyoruz. KYK’ya yerleşemeyen öğrencilerimize kendi çabamızla destek oluyoruz” dedi.
Toplantıya Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can’ın yanı sıra bütün ilçe müftüleri katıldı.