Ordu’nun Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındıkta kanserojen madde olduğu dedikodusunun tamamen yalan olduğunu söyledi.
Fındık mahsulünde oynanan bu tür oyunlara itibar etmediklerini belirten Başkan Feyzi, “Bizim fındığımız dünyanın en kaliteli fındığıdır. Bu olay İtalya’nın basit ve pasif bir kuruluşunun atmış olduğu iftiradır. Bu açıklamalar ortaya atıldığı ilk anlardan itibaren Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş Türkiye ve üreticilerimiz adına gereken hassasiyeti göstermiş ve gerekli açıklamaları yaparak tepkisini koymuştur” dedi.
Başkan Feyzi şöyle devam etti: “Bütün üreticilerimiz ve esnafımız müsterih olsun. Bizim fındığımız dünyanın en kaliteli fındığıdır. Bu tarz söylentiler fındık fiyatıyla oynamak isteyenlerin ortaya atmış olduğu asli kanıtı olmayan dedikodulardır. Madem bizim fındığımızda kanserojen madde var, ihracat yapılan ülkeler arasında neden İtalya ilk sıralarda. Tekraren söylemek istiyorum ki kimse bu tür boş dedikodulara itibar etmesin. Ülkemiz üreticisinin alın teriyle üretmiş olduğu fındık mahsulüyle kimse oyun oynayamaz. Bu arada 10. ay ihracatımız normal seviyelerine gelmiş, geçtiğimiz sezon ihracatını aratmamakta olup bu da üreticimiz adına sevindirici bir haberdir.”