Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Seyit Tokoçin (62), Çerkezköy’de askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Seyit Tokoçin, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti. Tokoçin için Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Merkez Osmanlı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Seyit Tokoçin, Osmanlı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası askerlerin omuzlarında cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı hareket ettiğinde gaziler ve askerler gazi Tokoçin’i son yolculuğuna selamlayarak uğurladı. Askeri törenin ardından İstasyon Mezarlığı’nda dualarla toprağa verilen Tokoçin, evli ve 2 çocuk babasıydı.
Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın kıldırdığı cenaze namazında, Seyit Tokoçin’in taziyelerini çocukları Reşit ve Tolga Tokoçin ile erkek kardeşi Sabri Tokoçin ve gaziler kabul etti. Gazi Tokoçin’in cenaze törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyesi gaziler, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Şener Çelik, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları, İmdat Özgör, Atilla Can, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, subaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.