Siirt’te hücre evlerine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Ordulu Özel Harekat polisi Yalçın Yamaner’in şehadet haberi, Ordu’daki aile fertlerini hüzne boğdu.
8 yıldır polis memuru olarak görev yapan Yalçın Yamaner’in amcası Mehmet Yamaner ve kuzeni Hüseyin Şahin, Yamaner’in şehit olduğu haberini Ordu’da aldı. Emekli polis memuru amca Mehmet Yamaner, yeğeninin şehit düştüğü haberini cuma namazı çıkışında aldığını belirterek, “Kendisiyle iki gün önce görüşmüştüm. Siirt’teki gelişmeleri TV’lerden öğrenince kendisini aradım. Bana ‘Merak etme amca buralar sakin, sorun yok’ dedi. Şimdi de şehadet haberini aldım. Mesleğini seven bir çocuktu” dedi.
Şehit Yalçın Yamaner’in dayısının oğlu Hüseyin Şahin ise, “Yalçın polisliği, mesleğini çok seven bir çocuktu. Şehit olmayı hak eden bir çocuktu. 2 kız çocuğu var. Babası ve iki amcası da emekli polis memuru” diye konuştu.
Emekli polis memuru olan babası ile ev hanımı annesinin vefat ettiği, üvey annesinin ise hayatta olduğu öğrenilen şehit polis memuru Yalçın Yamaner’in Amasya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli iken kendi isteğiyle Siirt’e gittiği öğrenildi.