Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesindeki 92 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve Başkan Enver Yılmaz’ın yanı sıra Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu ve OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük’ün de katıldığı toplantıda, muhtarların sorunları ve talepleri yetkililer tarafından not alındı.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Enver Yılmaz, “Sahadaki en uç birimimiz ve hukuki anlamda ilk temsilcilerimiz olan muhtarlarımız, mahallelerimizdeki eksikliklerin tespit edilmesi yönünde bizler için önemli.Sizler bizim mahallelerdeki temsil makamımızsınız” dedi.
“Bizim döktüğümüz asfalta kimse kazma vurmayacak”
Muhtarlara 2016 yılında yapılan ve 2017’de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak geçmiş dönem belediyelerinden farkımız olacak. Şu anda 95 noktada çalışmamız var ve bunun 40 tanesi Altınordu ilçemizde sürdürülüyor. Bu zamana kadar 57 milyon liralık iş yaptık ve bu işleri yeniden bozulmayacak şekilde inşa ettik. Yolu yapmadan önce su, doğalgaz ve elektrik çalışmasının o noktada tamamlanmış olmasına özen gösteriyoruz. Bugün yapalım, yarın bir çalışma dâhilinde yıkalım anlayışı bizim dönemimizde yok. Asfalt döktüğümüz yola kimse kazma vurmayacak” diye konuştu.
“2017 yılında 400 km sıcak asfalt dökeceğiz”
Yol, su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Ramazan bayramında yaşanan sel afeti, çalışmalarımızda 2 aylık bir gecikmeye sebep oldu. Şehrin üçte birinde meydana gelen hasar nedeniyle araçlarımızı bu noktalara yönlendirmek zorunda kaldık. Bu nedenle asfalt döküm çalışmamızda yüzde 20’lik bir gecikme oldu. Su ve kanalizasyon çalışmasında ise planladığımız gibi yol aldık. 2016’da 120 km sıcak asfalt döktük ve 2017 yılında 400 km sıcak asfalt dökmeyi planlıyoruz. Bu yıl, gelecek yılın altyapısını oluşturduğumuz için çalışmalarda daha hızlı yol alacağız. 2018 yılından itibaren ise üst yapı çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” açıklamasında bulundu.
“40 noktada su ve kanalizasyon çalışması sürdürüyoruz”
OSKİ’nin 40 noktada su ve kanalizasyon çalışması sürdürdüğünü belirten Başkan Yılmaz, 2017 yılında bu sayının artırılacağını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde su, Büyükşehire henüz devredilmedi. OSKİ, bunun planlamasını yapacak ve 1 Ocak’tan itibaren o mahallelerimizin bize devri yapılacak. Bu çalışmaya ilk olarak Altınordu ilçemizden başlayacağız” şeklinde konuştu.