Orman ve Su İşleri Bakanlığının (OSİB) çocuklara doğa bilincini aşılamayı amaçlayan ve her ilde etkinlikler düzenleyen tanıtım tırı Ordu’ya gelerek faaliyetlerine başladı.
Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı, halkı orman ve su alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan mobil tanıtım tırının bu seferki adresi Ordu oldu. Ordu’da öğrencilere yönelik tanıtım yapacak olan mobil tanıtım tırının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“81 ili gezecek”
Mobil tanıtım tırının açılış konuşmasını yapan Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, mobil tanıtım tırının tüm Türkiye’yi gezdiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın faaliyetlerini bu mobil tanıtım tırı ile halka anlatacağını dile getiren Kodalak, “Ülkemizde dev barajlar, göletler ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerimizde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, devasa ağaçlandırma yaparak, orman varlığımızı artıran, yaban hayatı ve avcılık faaliyetlerini arttıran ve milli parklar tesis eden Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar mobil tanıtım araçlarıyla halka anlatılacak" dedi.

Ordu’ya 71 milyon 135 bin TL’lik yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ordu’da da önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini aktaran Kodalak, “Bakanlığımız ormanlarımızın varlığını koruyarak geliştirmek, orman köylülerimiz desteklemek, milli parklar ve diğer korunan alanların etkin yönetimini sağlayarak halkımızın istifadesine sunmak, su kaynaklarını verimli kullanarak içme, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek, hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 14 yılda Ordu’da bir milyar 71 milyon 135 bin 675 lira yatırım yapılmıştır" diye konuştu.

Balkanlıoğlu: “Doğada denge var”
Programda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ormanların önemine vurgu yaptı. Doğanın her anlamda bir denge içerisinde olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu, “Kışın portakal, mandalina, limon gibi meyveler var. Bunlarda C vitamini var. Kışın hasta olunca fayda sağlıyor. Yazın kavun ve karpuz var. O mevsimde su ihtiyacımız oluyor. Evrende her şey denge üzerine kurulu. Ağaçlar sadece yeşilliği ve güzelliğiyle gözleri kamaştırmıyor. Aynı zamanda havayı temizliyor, tozları tutuyor, oksijen salgılıyor. Ayrıca erozyonu önlüyor, suyu tutuyor. Yağmuru çekiyor, birçok görevi var. Dolayısıyla bizim çevreyi ağaçlandırmamız, ormanları muhafaza etmemiz son derece önemli” şeklinde konuştu.
Mobil tanıtım tırının açılışı töreninin ardından protokol üyeleri tarafından çocuklara çam fidanı dağıtıldı.