Sağlık Bakanlığı 2016 yılı faaliyet programı kapsamında planlanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) il tatbikatı, 20 UMKE personeli ve 5 Ordu AFAD personelinin katılımı ile Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’nda yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren UMKE’ye, hasta/yaralı taşıma teknikleri, temel yaşam desteği, ileri yaşam desteği, göçük altında mahsur kalan hasta/yaralıya müdahale konularında etaplar oluşturularak, İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından uygulama yaptırıldı. Ayrıca Ordu Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli tarafından UMKE personeline dağcılık, iple erişim, çadır kurma konularında uygulamalı eğitim verildi.
Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, gönüllülerden oluşan UMKE’nin eğitim ve tatbikatlarla daha da güçlendiğini ve her türlü zorlu şartlarda göreve hazır hale geldiğini belirtti. Kolomuç, desteklerini esirgemeyen paydaş kurumlara teşekkür ederek, “Bu bir ekip işi, gönül işi. Hep birlikte muhtemel bir afette neler yapılacağı konusunda gerekli tatbikatları yaparak ekibimizi zinde ve dinç tutuyoruz” dedi.