Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Sayın Valimiz, özellikle bizim kültürel etkinlikler ve tarihi eserlere verdiğimiz değer kapsamı içerisinde hem Kefeli Han’ın kamulaştırılması hem de Kültür Yolu projesi içerisinde bulunan Saray Hamamı’nın restorasyonu noktasında ve diğer taleplerle ilgili her yanına gittiğimizde, özellikle Dört Arasta Bir Orta Çarşı projemizin DOKA’dan (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) geçmesiyle ilgili Ünye’mize yoğun emek ve gayretleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyarette konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Ünye bizim gözdemiz ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinin başında geliyor. Tabi bizler de Ordu’yu turizm açısından tanıtalım derken, gezdirilecek ve tanıtılacak değerler de oluşturmamız lazım. Hiçbir turist şu ülkeye veya şu şehre giderken sadece otelde kalalım diye gitmez. Otellerimiz 5 yıldızlı olurken, şehri de 5 yıldızlı hale getirmemiz lazım. Ünye’de kalesi, tarihi çarşıları ve kadim değerleri ile yabancıların dikkatini çekecek özelliklere sahip. Biz de bu açıdan Ordu’nun tanıtımı sırasında Ünye’ye büyük önem veriyoruz “diye konuştu.