Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediyesi’nin huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu.
Başkan Enver Yılmaz’a Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve meclis üyeleri eşlik ettiler. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, huzurevi inşaatında inceleme yaparken Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’dan projenin detayları hakkında bilgiler aldı.
“Büyükşehir Belediyesi olarak inşaatın her yönünü devralıyoruz"
Fatsa Belediyesi’nin huzurevi projesi inşaatına 3 yıl önce başladığını belirten Enver Yılmaz, “Huzurevi projesini büyükşehir olduktan sonra yapımı noktasında Fatsa Belediyemiz oldukça zorlanmıştı. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz 720 bin TL Fatsa Belediyemizin kendi harcadığı yaklaşık 1.5 milyon TL’lik rakamla birlikte 2 milyon liranın üzerinde bir masraf yapılmış ve inşaatın yüzde 60’ı tamamlanmış. 60 vatandaşımızın kalabileceği modern bir huzurevi projesini yerinde inceledik. Yapılan yatırımın 1.5 katı daha bir yatırıma ihtiyaç var. Bugün itibariyle arkadaşlarımız resmi prosedürlerini halledecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak inşaatın her yönünü devralıyoruz. Fatsa Belediyemizin de bu yönde bir talebi oldu. Biz huzurevinin kalan bölümünü proje takvimi çerçevesinde bitirmeye çalışacağız. Bitirdikten sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devretmeyi düşünüyoruz” dedi.
Huzurevi projesinin kuruluşu ve inşaata başlandığı takvim itibariyle gayet olumlu ve iyi niyetli bir düşünce olduğunu ifade eden Başkanı Yılmaz, “Fatsa gibi hinterlandı büyük bir ilçede bu sayıyı aşacak mahiyette huzurevlerine de ihtiyaç var. Allah kimseyi düşürmesin ama gelişen toplumumuzda maalesef bu türlü birimlere de günden güne ihtiyaç da fazlalaşıyor. Sosyal belediyecilikte iyi bir örnek olan Fatsa Belediyemizin bize devretmeyi düşündüğü bu projesi bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.